Полезни инструменти от Rorohiko

2110

С помощта на тези приложения можете да ускорите и да улесните работата си и да си спестите неприятности.

Полезни инструменти от Rorohiko

LikeFindsLike
LikeFindsLike е безплатен плъгин за Mac и Windows и версии на InDesign от CS до CS5. С този инструмент можете лесно да избирате подобни обекти, които са разпръснати по цялата страница или разтвор. Вместо да цъкате многократно с натиснат Shift, за да изберете няколко разпилени карета, можете да изберете само едно и да използвате функцията Select All Similar (избери всички подобни). Можете да използвате и кратка клавишна комбинация и така да ускорите още повече действието.

Можете да намерите повече информация и връзки за сваляне тук.

LayerLifter
LayerLifter е безплатен инструмент за Mac и Windows и версии на InDesign от CS до CS5. Този лесен за употреба плъгин позволява алтернативен метод за използване на панела със слоевете за местене на обекти между слоевете. Достатъчно е да изберете обектите, които желаете на разтвора, да цъкнете с десния бутон и да посочите в кой слой желаете да ги преместите.

За повече информация и сваляне на LayerLifter, цъкнете тук.

Soxy

Когато на един компютър има инсталирани различни версии на приложения като Adobe InDesign, QuarkXPress, Illustrator, Photoshop и други, често цъкането на два пъти на иконата на файл води до стартиране на грешното приложение. В резултата на това, дизайнерът може недалновидно да презапише документа в по-нов или различен файлов формат. Например, ако файлът е на клиент, той няма да може да го отвори, когато го получи обратно по електронната поща.
Soxy е инструмент, който може да реши този проблем, като работи като посредник между различните програми. Няма да забележите, че сте инсталирали Soxy. При нормална употреба той е незабележим. Въпреки това, двойното цъкане върху документите ще ги отвори в правилното приложение. Това може да намали броя неприятни изненади. Когато цъкнете на някой от поддържаните формати, Soxy ще анализира файла и ще определи версията му (примерно InDy CS, InDy CS2, InDy CS3, QXP 7, QXP 8, Photoshop EPS, Illustrator EPS…), и ще насочи документа към правилната версия на правилната програма.

За повече информация, връзки за сваляне и пробна версия, цъкнете тук.

Източник: rorohiko.com
Текста написа: Мартин Новев

Интернет портал за печатни технологии.