Потребителски проверки в Indesign с GreenLight

1002
Потребителски проверки в Indesign с GreenLight

Решението за Mac на Circular Software позволява създаване списъци за проверка на специфични параметри, базирани на стила и изискванията на производството и да споделят с лекота резултата.

GreenLight

 

GreenLight позволява на потребителите дали Indesign файловете отговарят на изискванията им само с едно цъкане с мишката. Стартирането на приложението проверя файловете спрямо зададените параметри. В случай, че има несъответствия, то показва списък с тях и отвежда потребителя в проблемната точка. Приложението предлага и подробно описание на проблемите и начините за решаването им.

Когато файловете са проверени и отговарят на всички изисквания, документът получава „зелена светлина“, която се появява в иконата на документа и метаинформацията. Така всички потребители на GreenLight могат да видят, че той съответства на изискванията.

След това GreenLight може да се използва за записване на файл, съобразен със зададените изисквания. Списъците параметри за проверка се изграждат от обширен списък с различни аспекти на предпечата. Сред тях са типове изображения, резолюция и много други. Потребителите могат да създават и специфични проверки, базирани на своите изисквания като конвенция за наименуване на файловете, разрешени шрифтове, размер на страниците и други. Списъците се създават от административни потребители и в случай на промяна се обновяват автоматично на всички работни места.

Можете да видите как работи GreenLight тук:

Източник: circularsoftware.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.