По-лесно страниране с Grid Calculator Pro за InDesign

501
По-лесно страниране с Grid Calculator Pro за InDesign

Grid Calculator Pro позволява бързо създаване на дизайни, базирани на мрежа с автоматично изчисляване и прилагане на всички необходими настройки.

Плъгинът автоматизира процеси като задаване на бели полета, създаване и задаване на имена на слоеве и подравнява текст и изображения с абсолютна прецизност на базата на зададените параметри, за да създаде документ без да се налага ръчно изчисляване на параметрите. Логиката на използване е следната: задавате в плъгина размера на страницата и белите пространства в документа си и той изчислява автоматично параметрите на текста, които трябва да приложите, за да постигнете перфектно подравняване. Налице са и възможности за прецизен контрол и определяне на параметрите, които искат да са определящи за оформлението.
Grid Calculator Pro се грижи не само за създаването на оформлението, но и се грижи за стиловете в документа ви. Това позволява с лекота да създадете перфектно синхронизирани стилове за всеки дизайн. Плъгинът поддържа неограничен брой стилове и ги групира в папки.

 

Grid Calculator Pro за InDesign

 

Плъгинът не е необходим за отваряне на InDesign документ, създаден с него,. Той използва само вградените възможности на InDesign. Grid Calculator Pro поддържа работа с няколко страници-шаблони, което позволява създаване на напълно различни оформления в един документ.

Основни предимства на
Grid Calculator Pro

  • Изключително бърза настройка, пестене на време;
  • Създаване и използване на висококачествени шаблони,
  • Динамични настройки (лесна промяна на параметрите в реално време);
  • Организация на документа (слоеве, стилове, оформления);
  • Зареждане на мрежи от Illustrator/Photoshop;
  • Промяна на формата със съхраняване на пропорциите и интелигента работа с текст;
  • Повече опции и настройки от стандартните в приложението;
  • Възможност за създаване на библиотеки с оформление и настройки;
  • Водещи линии за подравняване на изображенията;

Цената на абонамента за Grid Calculator Pro е 15 американски долара на месец или 175 годишно.

Източник: designersbookshop.com

Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.