Превърнете файлове от Microsoft Publisher в документи за InDesign

2007

Markzware обновиха PUB2ID до версия 5.5. Този плъгин поддържа Adobe InDesign CS5.5 и може да работи с файлове от Publisher версии от 2002 до 2010.

Пълното име на приложението е Microsoft Publisher to Adobe InDesign. С негова помощ можете с лекота да конвертирате файлове от Microsoft Publisher в INDD формат, без да напускате работната среда на InDesign. Това става само с едно цъкане с мишката, от менюто File->Open.

Markzware PUB2ID запазва сложните параметри на съдържанието на документите от Microsoft Publisher и ги пресъздава в InDesign. При процесът се съхраняват размера на страниците, позиция на обектите, цветовите модели, шрифтовете и стиловете, параметрите на текста и таблиците, разположението на текста, слоевете, обтичането на графичните елементи от текста, връзките между текстовите карета. Изображенията, вградени във файла от Publisher се извличат автоматично.

Markzware предупреждават, че въпреки всичко, заради различният начин на работа на програмите е възможно разположението на текста и някои графични елементи да не съответства напълно на това в първоначалния документ. Плъгинът е съвместим с Windows и Mac. Цената му е 199 американски долара. Можете да видите видеоматериал с начина на работа на PUB2ID тук.

Източник: markzware.com
Текста написа: Мартин Новев

Интернет портал за печатни технологии.