Преформатиране на печатни материали от PDF в мобилни сайтове с Radiaca

1435
Преформатиране на печатни материали от PDF в мобилни сайтове с Radiaca

Водещият доставчик на мобилни технологии Realview представи своето ново решение Radiaca (част от платформата Partica), разработено в съдружие с Printer Magazines Group.

Radiaca

 

Чрез него доставчиците на печатни услуги ще могат да предложат нови иновативни възможности на своите клиенти.

В свят, доминиран от смартфони и таблети решението на Realview дава възможност за преформатиране на печатни издания в стилен и удобен мобилен формат. То е подходящо, както за списания, така и за доклади, брошури, каталози и всякакви други печатни материали, комбинирайки съществуващите технологии и процеси с цел създаване на нови бизнес възможности. Използваните до момента QR кодове, flipbook и други налични технологии не се радват на голям успех, тъй като чрез тях на мобилните устройства се визуализира съдържание, създадено за печатен формат, което пък от своя страна не е удобно за четене.

 

Radiaca

Предимството на Radiaca пред изброените по-горе технологии е в преформатирането на съдържанието в подходящ за визуализация на мобилни устройства вид. Това става като от подготвения за печат PDF файл се извличат всички елементи от дадена статия (заглавие, подзаглавие, текст, снимки, надписи и т.н.) и се преработват в дигитален вид, така че читателят не гледа реплика на отпечатаната страница, каквато е концепцията на flipbook, а получава възможност дори за взаимодействия чрез бутони, връзки, копиране, съхраняване, споделяне, персонализация и други, включително отговаряне на анкети и гледане на видео.

По-интересен е фактът, че това не е софтуер, за който доставчиците на печатни услуги ще заплащат. Това по-скоро е услуга, от която печатниците ще получават печалба от стойността, която издателя заплаща за използване на Radiaca. По данни на Realview тази стойност ще е в рамките на 15 и 30% и ще зависи от обемите. От печатницата ще се изисква да изпрати подготвения PDF файл в платформата на Radiaca, където ще се извършва обработката.

От комапнията Realview обявиха също така, че работят и над приложения за получаване на публикации посредством SMS и NFC. Пример за подобна услуга е публикуваната реклама в брошура за туризъм, при която се дава възможност за директно закупуване на билети през мобилния телефон.

Текста написа: Антон Даскалов
Източник: www.realviewdigital.com

Име: Антон Даскалов

Бакалавър по телекомуникации в Нов Български Университет, а също и бакалавър по Икономика с профил Бизнес администрация. Практик с над 10 годишен опит в сферата на офсетовия печат и номерацията. Въвежда дигиталния печат в портфолиото на офсетовата печатница Оптимал принт. В момента - технолог дигитален печат и фото ентусиаст с добро портфолио.

http://antondaskalov.photography/