Работете в три измерения в Illustrator с Enfold 3D SX

2485

Продуктът на Strata, Enfold 3D SX, е плъгин за създаване на триизмерни модели на опаковки в работната среда на Adobe Illustrator.

Enfold 3D SX

Enfold 3D SXStrata Enfold 3D CX позволява превръщане на двуизмерни проекти в сгънати триизмерни дизайни директно в среда на Illustrator. Достатъчно е потребителя да определи ножовете на щанцата и местата на сгъване. Този процес е подобен на добавяне на водещи линии. На основата на тази информация Enfold 3D създава триизмерен модел за преглед или експорт в 3D софтуер като Design 3D или Photoshop Extended за добавяне на светлинни ефекти и сенки и допълнителна обработка.

Със Strata Enfold 3D CX работата с триизмерни модели става директно в Adobe Illustrator. Enfold позволява на потребителите да определят зоните, които ще бъдат отпечатани, отрязани, биговани и сгънати. Софтуерът създава триизмерен модел на дизайна, който се обновява в реално време чрез панела Enfold 3D View. Плъгинът позволява използване на растерна и векторна информация, за създаване на поздравителни картички, кутии, опаковки, инсталации за търговски обекти и много други.

Strata Enfold 3D CX цели да разреши най-разпространените проблеми, свързани с подобни проекти. Целият процес става по-лесен и интуитивен чрез автоматизирането на сложните задачи. Сред най-важните възможности на софтуера е възможността му да разпределя графичните елементи така, че да съвпаднат след сгъването на продукта. Той дори позволява избор на страни от продукта в 3D режим и промяна на ориентацията им.

Според Strata, Enfold премахва нуждата от налучкване или създаване на физически копия, което отнема много време. Според тях, дизайн, направен чрез Adobe Illustrator и Strata Enfold ще е годен за печат без допълнителни проби. Създадените триизмерни модели могат да се използват и за създаване на рекламни материали за продукта. Цената на Enfold 3D SX, обявена на сайта на производителя, е 695 американски долара.

Източник: strata.com
Текста написа: Мартин Новев

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.