Разглеждайте файлове за InDesign с ID Util за MacOS

1408
Разглеждайте файлове за InDesign с ID Util за MacOS

Чрез безплатното приложение ID Util за MacOS може да преглеждате InDesign файлове и да извличате текството съдържание, изображенията и шрифтовете от тях.

ID Util за MacOS

 

Също така има възможност да експортирате в различни формати (PNG, JPG или PDF) или да създавате архив от цялата изтеглена информация с вградени доклади в HTML и XML формат. Софтуерът дава информация за липсващи изображения или шрифтове във разглежданите файлове. Решението е интересно за потребители, които получават InDesign файлове, но не разполагат със софтуера.

 

ID Util за MacOS

Възможността за преглеждане на файлове обхваща всички версии от CS2 до CC2015, като включва InDesign, IDML и InCopy файлове. Съдържанието може да се експортира и директно в HTML формат с вградени стилове и настройки за директно използване в уеб страници, а също така в RTF и TXT формати. Съществуват няколко ограничения за беплатната версия и те са, че експортът е лимитиран до първите 500 символа, 3 изображения или използвани шрифта. Безплатната версия може да бъде изтеглена от AppStore.

Текста написа: Антон Даскалов
Източник: markzware.com

Антон Даскалов

Име: Антон Даскалов

Бакалавър по телекомуникации в Нов Български Университет, а също и бакалавър по Икономика с профил Бизнес администрация. Практик с над 10 годишен опит в сферата на офсетовия печат и номерацията. Въвежда дигиталния печат в портфолиото на офсетовата печатница Оптимал принт. В момента - технолог дигитален печат и фото ентусиаст с добро портфолио.

http://antondaskalov.photography/