Разглеждайте цветови палитри в новият Adobe Color

808
Разглеждайте цветови палитри в новият Adobe Color

Тази нов онлайн инструмент за дизайнери предлага комбинации от цветове, които се съчетават успешно, както и тенденции, Pantone цветове и други полезни неща.

цветови палитри в новият Adobe Color

 

Цветът е сред критичните елементи на дизайна. Дизайнерите имат различен подход към него. Някои започват с определен нюанс, други разчитат на тенденциите в съответната индустрия или използват снимки за отправна точка. Adobe Color е онлайн инструмент с много възможности, който прави създаването на кохерентни цветови палитри по-лесно, независимо откъде започвате пътуването си в света на цветовете.

Adobe Color е творческа общност, в която дизайнерите създават и споделят цветови теми източници на вдъхновение. Те могат да бъдат директно зареждани в настолните приложения през Creative Cloud Libraries или услугата Adobe Color. Всичко работи заедно и прави процесът лесен и удобен.

Създаване на различни типове палитри
Adobe Color ви предлага допълващи се цветови схеми на базата на зададения от вас начален цвят и типа цветова хармония, която изберете. Инструментът е лесен и визуален.

Изследвайте
В тази секция можете да намерите вдъхновение в проекти от Adobe Stock и Behance, както и от общността Adobe Color. Можете да ги разглеждате, за да откриете вдъхновение в тях, да ги филтрирате, имате лесен достъп до Adobe Stock и Behance, както и усъвършенствани възможности за търсене.

Тенденции
Професионалистите, които искат да знаят как колегите им работят с цветовете, могат да се възползват от Trends. Той съдържа ръчно подбрани галерии с различни теми като графичен дизайн, илюстрации и мода. Те са подбрани от екипите на Adobe Stock и Behance. В тези галерии можете да видите най-новите цветови комбинации, с които работят дизайнерите.

Pantone
Adobe Color предлага лесно конвертиране в Pantone цветове и с лекота да ги използвате в Adobe продуктите. От която и да е тема, просто изберете “Pantone Match,” за да преобразувате цветовете в Pantone. След това можете да ги сверите със скалата, за да постигнете пълно съответствие. Можете и да свалите Adobe ASE, за да го споделите с колеги. За да го заредите е достатъчно да пуснете Adobe ASE върху иконата на съвместимо приложение.

Източник: color.adobe.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.