Редакция на изображения Paint.NET

1251
Редакция на изображения Paint.NET

Paint.NET е безплатен софтуер за редактиране на изображения за Windows. Той има интуитивна работна среда и поддържа работа със слоеве, връщане на неограничен брой стъпки назад, специални ефекти и голям брой инструменти.

Paint.NET

 

Сред предимствата на Paint.NET е активната онлайн общност, която осигурява помощ, ръководства и плъгини за допълнителна функционалност. Разработката му започва като колежански проект, подкрепен от Microsoft. Той все още е поддържан от част от хората, които първоначално са работили върху него. Първоначалният замисъл на софтуера е да предложи безплатна алтернатива на Microsoft Paint, който е вграден в Windows. Тази цел определено е надмината и в момента Paint.NET предлага разнообразни функции и в някои отношения може да замени комерсиалния софтуер за редакция на изображения.

Paint.net подържа само RGB
Това е повече от очевиден недостатък за работа в областта на печата. Разбира се, той може да бъде избегнат лесно, в зависимост от следващите стъпки на работния процес, Например, ако поставяте снимките в софтуер за оформление и след това ги запишете оттам в CMYK цветово пространство.

Приложението предлага селекция от базови инструменти, филтри и настройки, които са достатъчни за по-елементарни задачи, свързани с обработка на изображения. Той е далеч от възможностите на професионалният софтуер, но е лесен и удобен за работа, бърз и безплатен.

Източник: getpaint.net
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.