Редакция на снимки с DxO PhotoLab

950
Редакция на снимки с DxO PhotoLab

DxO PhotoLab е наследникът на DxO OpticsPro, приложение с 13 годишна история. DxO са добавили нови инструменти за локална корекция на изображенията.

DxO PhotoLab

 

U Point технология
U Point технологията на Nik Software е напълно интегрирана в работния процес на DxO PhotoLab, който съхранява оригиналното изображение. Тази технология ви позволява да създавате сложни селекции само с няколко цъкания с мишката и да редактирате определени зони в снимките. Така можете да прилагате корекции на определени зони по лесен и интуитивен начин.

Можете да видите как работи тук:


Решения за зонална корекция
DxO PhotoLab включва серия инструменти за корекция само на определени зони от снимката, върху която работите.

  • Контролните точки, базирани на U Point технологията позволяват лесно селектиране на райони от изображението;
  • Функциите Brush и Automatic Mask, специално проектирани за създаване на прецизни селекции подпомагат ретуширането на изображения;
  • Graduated Filter помага за  подобряване на пейзажни снимки. Той позволява настройка на всички параметри на експозицията и дори добавяне на боке;
  • Инструментът Automatic Repair премахва нежелани елементи от композицията само с едно цъкане.

Инструменти за автоматична корекция
DxO PhotoLab има колекция интелигентни автоматични филтри RAW или JPEG файлове и да създава висококачествени резултати с едно цъкане с мишката. DxO PhotoLab предлага цялостна колекция инструменти за автоматична корекция с възможности за ръчна настройка, в случай на нужда.

  • Smart Lightning оптимизира динамичния обхват на снимките и възстановява детайли в преекспонираните или недоекспонираните зони. Има и режим, който позволява настройване на експозицията в определени зони;
  • Технология за премахване на шума PRIME  премахва шума от RAW файловете и запазва детайлите и цветовете;
  • ClearView премахва ефекта на мараня или други замъгляания, подредени от атмосферните условия.

DxO PhotoLab има версии за Win и OS 10.

Можете да намерите пробна версия тук.

Източник: dxo.com
Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.