Решение за мобилен печат от EFI

1710

EFI представиха PrintMe Mobile – софтуерно решение, което според тях премахва бариерите пред печата от таблети и смартфони в компании от всякакъв размер.

PrintMe Mobile е гъвкаво и сигурно софтуерно решение, което е лесно за употреба, поддръжка и управление. Не е нужно потребителите да свалят каквито и да било програми за своите Apple, Android, Blackberry и други мобилни устройства. IT отделът може да инсталира PrintMe Mobile и да даде възможност за печат от мобилни устройства, на който и да е принтер, свързан в мрежата. Според EFI процесът отнема едва двадесет минути.

Решение за мобилен печат от EFI

Според доклад на InfoTrends от февруари тази година, 56 процента от началниците на IT отдели обмислят включване на решение за печат от мобилни устройства в работния процес. EFI PrintMe Mobile предпазва крайните потребители от технологичните проблеми на процеса. Не е нужно потребителите да напускат приложението, в което работят, за да отпечатат документа си. PrintMe Mobile има уникалната способност да направи всички принтери в мрежата достъпни за безжичен печат от Apple iPad и iPhone. Решението интегрира устройствата в инфраструктурата на компанията, без да нарушава сигурността й. PrintMe Mobile запазва шрифтовете и оформлението на отпечатаните документи непроменени.

„Целта ни беше да премахнем двете най-големи препятствия пред печата от мобилни устройства – инсталирането на решението и сложността на употребата му”, каза Toby Weiss, вицепрезидент на EFI. „С PrintMe Mobile IT отделите могат да увеличат продуктивността на служителите, да намалят нуждата от помощ за отпечатване и да станат герои, като се има предвид нарастващият брой мобилни устройства в компании с всякакви размери. EFI е единственият голям доставчик на мобилни печатни решения, чиято цел е да позволи на клиентите да извлекат максимума от съществуващата си печатна инфраструктура”.

PrintMe Mobile предлага на потребителите три гъвкави варианта за печат от мобилни устройства, никой от които не изисква инсталиране на драйвери. Те включват директен печат, при който потребителите на Apple и Android устройства печатат директно през сигурната Wi-Fi мрежа на компанията. Друг вариант е печата чрез e-mail. Чрез него писмото се отпечатва, заедно с прикачените файлове, чрез просто препращане. Третият начин за печат е защитен и системата задържа печата, докато потребителя не въведе кода си. Така потребителя контролира кога и къде да бъде отпечатан документа и ограничава достъпа до чувствителната информация,

Можете да свалите пълнофункционална 90-дневна тестова версия на EFI PrintMe оттук.

Източник: w3.efi.com
Текста написа: Мартин Новев

Интернет портал за печатни технологии.