Решения за измерване на цвета от Nix

136
Решения за измерване на цвета от Nix

Канадската компания Nix предлага няколко интересни решения, съвместими с мобилни устройства. Те са предназначени за измерване, контрол, търсене на съответствие и други дейности, свързани с цветовете.

Сензорите на Nix намират различни приложения в разнообразни индустрии. Те се интегрират с приложенията им за iOS и Android, които визуализират данните за цвета и предлагат различни допълнителни действия като търсене на съответствие.


Цветът на уискито

Сензорите на компанията са подходящи за измерване на всичко, включително на прозрачни течности. На сайта на компанията има пример с прилагане на сензорите ѝ за качествен контрол на уиски, за следене на точния цвят на напитката спрямо зададен стандарт.

Решения за измерване на цвета от Nix


Цвят на физически обект към
Pantone
Решенията на Nix предлагат лесен начин за откриване на съответствие между цвета, сканиран от физически обекти Pantone цвят. Той включва зареждане на стойностите във Photoshop и откриване на съответствие в конкретна библиотека, базирано на LAB стойности.

Средна стойност

Друга ценна възможност е измерване на много точки и генериране на средна стойност на цвета за обекти с цвят и повърхност, които не са едноцветни.

Безплатно приложение

Nix Pro Color Sensor е приложение, което можете да инсталирате безплатно на устройството си. То предлага пълна интеграция с Nix Pro Color Sensor за измерване на цветовете, създаване на библиотека със сканирани цветове и генериране на цифрови стойности за тях. Ако нямате устройството, също можете да го използвате за конвертиране на стойности в LAB, RGB, CMYK и HEX. Приложението съдържа и библиотеки с цветове на различни производители и стандартни стойности за използване в интернет.


Можете да го намерите тук.

Nix Mini Color Sensor

Колориметърът Nix Mini предлага лесно откриване на съответствие и идентифициране на всеки цвят след лесно сканиране. Той се съчетава с лекота с безплатното приложение Nix Paints, което предлага достъп до над 100 000 цвята бои и хармонии. Може да се използва и заедно с безплатното Nix Digital приложение за получаване на цифрови стойности на цветовете.
Цената му е €115.

Nix Pro Color Sensor

Тази версия предлага всички възможности на Mini, както и възможности за сравняване на два сканирани цвята и е съвместим с Nix Paints, Nix Digital или Nix Pro Color Sensor приложенията.


Цената му е €310.

Nix QC

Това е решение, базирано на колориметър, което цели да премахне несигурността и човешките грешки като фактор при оценката на цветовете в бизнеса. Nix QC Color Sensor е предназначен за контрол на вариациите в цветовете на продукти и материали, което може да спести много време и разходи. Той помага за оптимизирането на качеството на цвета и постигане на постоянно възпроизвеждане.
В момента цената му е €899.

Spectro 2.0

Това е проект в развитие, за създаване на ново поколение спектрофотометър който „не е твърде високотехнологичен, но е съобразен с потребностите на клиентите. Целта му е да е мултифункционален, надежден и лесен за употреба.

Персонализирани решения от Nix

Nix Sensor предлагат и персонализирани решения за измерване и контрол на цвета за различни компании. Предложенията им включват собствени хардуерни и софтуерни решения, адаптирани или специално разработени за конкретния процес, изцяло персонализирани решения, консултации по отношение на цвета, SDK (Software Development Kit) за iOS и Android.

Източник: www.nixsensor.com

Текста написа: Мартин Новев

Интернет портал за печатни технологии.