Световен дебют за IDMarkz за Adobe InDesign

629
Световен дебют за IDMarkz за Adobe InDesign

Приложението на Markzware e централизиран инструмент за управление на файлове за Adobe InDesign. То генерира изображения за преглед, записва IDML и изображения, конвертира и отваря InDesign файлове в други приложения.

IDMarkz за Adobe InDesign

 

Markzware позволява използване на съдържание от Adobe InDesign в много популярни програми за предпечат. Потребителите могат да отварят, преглеждат, записват и да автоматизират тези процеси с.indd файлове. IDMarkz използва собствена система и технология за генериране на изображения за преглед с висока резолюция.

IDMarkz предлага:
• отваряне на файлове от InDesign CC 2020 в по-стари версии на InDesign, както и в QuarkXPress, Affinity Publisher, Acrobat или Illustrator.
• Преглед на всеки Adobe InDesign файл и на основната информация за него. Увеличаване на изображенията за преглед и генериране на PDF файлове чрез влачене с мишката.
• Запис на InDesign файлове като IDML, (дори без Creative Cloud абонамент), PDF, TIFF, PNG, JPEG, или GIF.
• Създаване на PDF файлове с годен за редактиране текст от файлове от по-стари версии на InDesign, добавяне на бележки в Acrobat DC и отваряне в InDesign CC 2020.
• Конвертиране на голям брой Adobe InDesign в InDesign Markup Language (IDML), без Creative Cloud абонамент.
• Автоматизиране на процеса на преобразуване.

IDMarkz се предлага като вечен лиценз с пълната функционалност, като абонамент и като безплатна версия с ограничени възможности. Цената за вечния лиценз е 199 американски долара, абонаментът струва 149 долара годишно. Поддържа macOS 10.12 или по-нова версия.

Източник: markzware.com
Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.