Сертифицирани цветни проби за печат на опаковки

607
Сертифицирани цветни проби за печат на опаковки

Системата GMG ColorProof с един от най-модерните алгоритми за правилно предвиждане на цветовете на опаковки е на една ръка разстояние и предлага спестявания и възможност за постигане на целите на печатниците на опаковки и техните клиенти.

 

Системата GMG ColorProof

 

На пазара има много системи за цветни проби и техните ползи са повече от ясни за всяка печатница. Стандартите стават все повече и все по-точни, системите стават все по-добри и функционални, клиентите започнаха да разбират идеята на цветните проби и дори да ги търсят.

Печатниците на опаковки обаче, особено тези, които имат флексо или дълбок печат имат нужда от повече от стандартните цветни проби. Самите технологии за печат са по-сложни, мастилата и материалите все по-разнообразни и за тези технологии често няма стандарти или дори добри практики.

GMG ColorProof е система за сертифицирани цветни проби, която съдържа водещия алгоритъм на GMG за работа с цветове и точно предвиждане на крайния резултат.

Най-често GMG избират печатници, брандове и студиа, които:

 • Търсят система за цветни проби, която могат да разраснат в цялостно решение за контрол на качеството и предвидимост на резултата;
 • Искат да могат да работят с предвидимост на различни етапи на своето производство;
 • Имат нужда от точна предвидимост на крайния резултат, който взема предвид много повече от цветовете, които се използват, но също реда в който са отпечатани, резултатът от тяхното презастъпване и други.

Каква е разликата между GMG ColorProof и други системи на пазара?

Когато говорим за утвърдени международни стандарти приложението изглежда сравнително ясно. Една система или може да печата проби по даден Fogra стандарт или не може. Нещата обаче много бързо стават сложни когато:

 • Самият печат не отговаря на този стандарт. Доста често се оказва, че пробата е “по-добра” от реалния печат и клиентът получава нереалистични очаквания. Също така има разлика в това дали дадена печатна машина може да работи по стандарта и дали го прави с постоянство.
 • За печата или технологията, като флексо или дълбок печат например изобщо няма международен стандарт. В този случай обикновено флексо печатници използват стандарти за офсет или просто се отказват от цветните проби и работят с мостри.

GMG ColorProof е изградена върху един от най-добрите цветови алгоритми на пазара. Освен, че може съвсем точно да възпроизвежда цветните цели по международни стандарти, системата е много добра в правилното предвиждане на това как даден файл ще изглежда на печат.

Освен спецификите на всеки отделен материал, мастилата също имат специфики, имат различно поведение спрямо реда, в който се печатат и много други. GMG ColorProof е водещото решение за печатници и създатели на опаковки, които искат да могат да разчитат на своите цветове.

Какво е GMG ColorProof?

Всяка цветопробна система се състои от няколко основни елемента:

 • Цветопробен софтуер GMG ColorProof, който съдържа всички алгоритми и функции за печат на качествени цветни проби.
 • Опции към основния софтуер, с които можете да разширите възможностите на системата, като например възможност да правите профили, да сертифицирате пробите с принтер с вграден спектрофотометър.
 • Принтер с голямо цветово пространство, като например Epson, с който можете да печатате с точност както CMYK, така и повечето спот цветове, които получавате във вашите печатни файлове.
 • Мастила за принтера, с които да постигате голямото цветово пространство и пробите да издържат дълго и да не изсветляват на слънце.
 • Хартия за цветопробната система, която е създадена, за да отговаря на международните стандарти и която се произвежда с предвидимости стабилност, която гарантира крайните резултати.

GMG предлага идеална комбинация от софтуер, опции към него и широка гама печатни медии, с които да отговорите на изискванията на почти всички приложения. Има медии с различна белота, създадени за различни стандарти или приложения, както и с различна тежест, така че да можете да симулирате много голям набор от печатни условия.

 • Опцията GMG ProofControl ви позволява да правите напълно автоматично верифициране на пробите директно с вграден в принтера спектрофотометър. По този начин принтерът сам измерва пробите и допечатва сертификата, спестявайки време и усилия на целия екип.
 • Системата е напълно съвместима с всички стандартни ICC профили, както и с много по-пълните и обхватни профили на GMG, които могат да се създават с GMG OpenColor
 • Вграденият Adobe PDF Print Engine гарантира растеризация на файловете, която е идентична с голям набор от RIP системите и файловите работни потоци на пазара. Това гарантира, че не само цветовете ще са точни, но и интерпретацията на файловите елементи.
 • ColorProof GO е още една възможност, която се предлага към GMG ColorProof и позволява на един или повече потребители да управляват системата през всяко устройство, което има браузър и достъп до интернет. Разширението позволява да се наблюдава системата, да се управлява опашката с поръчки и много други.
 • Не на последно място е възможността за отдалечен печат на цветни проби. Ако имате голям клиент, с който работите можете да поставите втори принтер директно в техния офис и да отпечатвате цветни проби отдалечено, които да бъдат преглеждани и одобрявани почти в реално време. GMG ColorProof гарантира, че отпечатъците на принтерите ще са в много тесни толеранси, така че всички страни да виждат едно и също.

Системата идва с преинсталирани, тествани профили за всички водещи печатни стандарти. GMG ColorProof е практически готова за използване от първия ден. Удобният и лесен интерфейс ви помага с всички процеси, включително с калибрацията на принтера.

Как мога да закупя GMG ColorProof?

Системата се предлага по два модела, като всеки клиент има възможността да избере най-добрия спрямо своята политика и нужди.

 • Еднократна инвестиция с която закупувате системата и избраните към нея модули. По този начин получавате системата на актуалната версия, можете да я амортизирате и системата да остане ваша собственост дългосрочно.
 • На абонаментен принцип, в който случай получавате всички нови версии и ъпдейти в рамките на абонамента. Абонаментът можете да отнесете директно на разход и да се възползвате от всички нови разработки на фирмата.

Можете да се свържете с ГЕД на sales@gedbg.com или от страницата на продукта, за да разберете повече за системата и да получите вашата персонална оферта за цветопробна система.

За GMG
GMG е водещия лидер в създаването на модели за управление на цветовете и цветовите пространства за различни приложения. Компанията предлага редица продукти, които дават възможност на професионалистите не само да управляват цветовете така както искат, за да постигнат очакванията на своите клиенти, но също така и да предвиждат на ранен етап какъв ще е крайният резултат.

За ГЕД
Компанията предлага голям набор от решения за файлов и цветови работен поток, с които компаниите могат да автоматизират своите процеси и да постигат резултаите, които очакват те и техните клиенти. Намаляването на вариациите в производството е едно от основните места, в които могат да се реализират ползи и спестявания.

Интернет портал за печатни технологии.