„Сикстинската капела на Ротердам“ е създадена с Wasatch SoftRIP

1624
„Сикстинската капела на Ротердам“ е създадена с Wasatch SoftRIP

Изображението на тавана във формата на арка с площ 11 000 кв. м е отпечатано чрез сублимационна технология върху отделни метални панели.

Сикстинската капела на Ротердам

 

Сградата е арка във формата на подкова с уникален таван, който е наречен „Сикстинската капела на Ротердам“. Зрелищният проект е реализиран от компанията TS Visuals с помощта на Wasatch SoftRIP.

Сикстинската капела на Ротердам

Ротердамският пазар ще включва уникални щандове за пресни продукти, пазари за храна, кафенета, училище по готварство и над 200 апартамента. Произведение на изкуството с площ 11 000 кв. м. ще покрива уникалният таван във формата на арка и ще се вижда от целия пазар. TS Visuals са се обединили с холандския художник Arno Coenen, който е автор на рисунката, наречена „Рогът на изобилието“, която създава илюзията, че човек гледа към небесата, от които падат храни и цветя.

Производството на шедьовър с подобни размери не е лесна задача. Таванът на сградата е покрит със серия метални панели със сублимационен печат. Панелите и покритието им са разработени от TS Visuals. Всеки панел е лек и гъвкав с високо гланцово покритие, върху което не може да се рисува със спрей и е устойчив на надраскване. Общо 4000 панела са били сублимирани, за да покрият арката на залата, за да се постигне почти триизмерен ефект при разглеждане на картината.

Постоянно възпроизвеждане на цветовете

С проект с тези размери, за TS Visuals е критично да постигне постоянно възпроизвеждане на цветовете с всеки сублимиран панел. Управлението на цветовете на Wasatch SoftRIP позволява това. С функциите на SoftRIP Color Atlas Generator и Spot Color Replacement, TS Visuals са успели да възпроизведат допълнителни цветове и с лекота да възпроизведат желания цвят на металните панели. Крайният резултат е точен, висококачествен цвят. „SoftRIP е надежден и ни даде инструментите, от които се нуждаем, за да отпечатаме цвета, който желаем, всеки път, без проблеми,“ каза Vincent Post, търговски съветник на TS Visuals.

Ефективен работен процес

С помощта на инструментите на SoftRIP, TS Visuals са успели лесно да разделят огромният проект за печат на отделни метални панели.

Източник: whattheythink.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.