Системи за управление на цветови процеси по Европейска програма от ГЕД!

390
Системи за управление на цветови процеси по Европейска програма от ГЕД!

Управлението, измерването и сертификацията на цветовете са водещи дейности за печатници, които искат да предлагат повторяемо качество на своите клиенти, като същевременно спестят разходи и време за своето производство.

 

управление на цветови процеси

 

 

В този материал ще разгледаме продукти на водещи марки, чиито решения са едни от най-добрите на пазара за пълно обезпечение на процесите по управление на цветовете в печатницата и справяне с проблемите в тази част от печатното производство.

Част от процесите, които могат да се покрият са:

  • Управление на цветови профили и конверсията между тях – независимо дали получавате файлове, създадени за един вид печат, които трябва да отпечатате на друга технология или имате нужда да обработите файловете за печат, софтуерите ви позволяват бързо и лесно да конвертирате цветовете във файловете без да променяте крайния резултат
  • Създаване на рецепти и схеми за печат – с които можете да оптимизирате разхода на мастило, да постигате най-доброто от вашите печатни машини или да печатате с фиксиран набор от мастила независимо от поръчката
  • Изработка на сертифицирани по международните печатни стандарти цветни проби – сертифицираните проби по международен стандарт могат да се използват за договор за цветовете, които трябва да се постигнат с дадена поръчка, както и като еталон, който да бъде цел за печатницата
  • Създаване на вътрешно фирмен стандарт за сертификация – печатниците, могат да създадат и собствен вътрешно фирмен стандарт към който да се стремят и да могат знаят с увереност какво ще бъде постигнато по време на печат

В портфолиото на ГЕД ще намерите решения на Kodak, GMG Color, CGS ORIS, PrintFlow и X-Rite, които ще ви помогнат да подобрите значително вашата продукция и да поемете пълен контрол върху цветовия работен поток. Всички представени решения в този материал могат да бъдат придобити с финансиране по Европейска програма „Технологична модернизация“ 2022.

Разгледай всички решения >

Решения с марка Kodak

Kodak представя две решения за управление на цвета, които са част от системата за управление на работния поток Kodak Prinergy, покриващи част от процеса по тази дейност в печатницата.

Kodak ColorFlow Pro е софтуер за създаване на цветни профили на печатни машини и свързването им с различни приложения и крайни устройства. Той е самостоятелно решение, което ви дава възможност да интегрирате различните елементи и крайни устройства във вашето производство и да управлявате сложните цветови връзки и конверсии между тях. ColorFlow Pro ви дава възможност да контролирате и използвате правилно профили, криви, ICC профили и рецепти за спот цветове.

Kodak Spotless е интуитивен, лесен за използване софтуер, който дава възможност на печатниците да заменят използването на спот цветове с точни рецепти за 4, 5, 6 и 7 цветен печат с процесни CMYK мастила, работейки с разширено цветово пространство. Благодарение на Spotless печатниците могат да намалят времето за престой на машините, същевременно, позволявайки на дизайнерите да използват много по-голям набор от спот цветове в своите проекти.

Kodak Spotless и Kodak Colorflow Pro могат да бъдат надградени като модули към вече съществуваща система или да бъдат използвани като самостоятелни решения.

Решения с марка GMG Color

OpenColor и ColorServer са два софтуера на GMG, които работят в пълна интеграция и взаимодействие и позволяват напълно автоматизирана конверсия между цветови модели за по-ефективно печатно производство.

GMG Open Color е софтуер за създаване на потребителски цветови профили за различни печатни условия и много точни модели за симулация на печатни резултати, които могат да се използват от различни софтуери и приложения за обработка на файлове. Използвайки спектрални данни, можете да създавате точни цветни проби и цветоотделки за печат. Една от уникалните функции на GMG OpenColor е възможността му да предвижда много правилно ефекта от презастъпване на спот цветове по време на печат, вземайки предвид прозрачността на отделните мастила.

GMG ColorServer ви позволява да правите автоматични конверсии между различни цветови пространства и модели, както и да използвате профилите изградени в GMG OpenColor за точно заместване на цветовете за оптимален резултат

Двата софтуера могат да се използват и самостоятелно, но работата с тях в комбинация ви позволява да:

  • Конвертирате от един цветови модел към друг – например ако имате файл с RGB + CMYK, можете да го конвертирате към CMYK за секунди
  • Работите в разширено цветово пространство – получавате файлове в RGB + CMYK и конвертирате точно и бързо към CMYKOGV, за да постигнете уникални резултати на печат
  • Използвате на допълнителни цветове само с няколко клика в основния цветови модел

Всичко това става на база на реалните печатни профили, които имате в GMG OpenColor и резултатът на печат е винаги коректен и предвидим, защото правите конверсиите, вземайки предвид реалните печатни условия на вашите машини.

Решения с марка CGS ORIS

Продуктите с марка CGS ORIS осигуряват ефективна комуникация и управление на цвета между всички звена във веригата на доставка при създаването на вашата марка: от 3D модела, през прототипа, до крайния продукт.

CGS предлага пълно портфолио от софтуери и консумативи за проверка на цвета и стандартизация на печата и цветовете, което е от голямо значение за европейските клиенти и големите марки. Продуктите на фирмата разчитат на водещи технологии и патентовани алгоритми, разработвани от специалисти в печатната индустрия от няколко страни. Два от софтуерите, които могат да бъдат придобити с финансиране по Европейска програма са Press Matcher и X Gamut.

CGS ORIS Press Matcher е решение, което ви дава възможност да постигате еднакви цветове с всяка поръчка на една или повече дигитални печатни машини. Независимо дали става дума за поръчка, която ще се печата на различни машини или има ретираж, благодарение на Press Matcher вие можете да сте сигурни, че ще постигнете стабилни и повторяеми резултати. Опцията за пестене на мастило, постига по-добри резултати от тези, които можете да постигнете с повечето RIP системи, като в същото време намалява разхода на мастило, в някои случаи до 20%.

CGS ORIS X Gamut е напълно автоматизиран софтуер за разширено цветово пространство на конвенционални и дигитални печатни машини. X Gamut разширява цветовото пространство и набора цветни мастила на печатната машина. Може да бъде възпроизведен специфичен цвят, без да е необходима специална формулировка за мастило. Тази функция е добра възможност за бранд мениджърите, както и за производителите на опаковки и етикети. В допълнение софтуерът увеличава наситеността на цветовете на изображенията, което е особено важно при отпечатването на висококачествени изображения за книги с илюстрации или сложни дизайни на опаковки.

Решения с марка PrintFlow

PrintFlow е сравнително непозната за българския пазар марка с иновативни решения, които ще ви дадат всичко необходимо за управление на намастиляването във вашия офсетов печат.

PrintFlow DIPS е софтуер за създаване на профили за намастиляване на офсетови машини, който включва всичко необходимо като хардуер и софтуер за интеграция с почти всички офсетови печатни машини на пазара, включително MAN Roland, Komori, Heidelberg, KBA и други, включително от старо поколение и дата на производство. PrintFlow превръща старите машини в автоматизирана и модерна система, напълно съизмерима с модерните възможности на нова офсетова машина.

PrintFlow DC е софтуер за затворен цикъл на автоматично управление на намастиляването за офсетови машини по време на печат. Системата комбинира възможностите на PrintFlow DIPS, като добавя външен скенер за скали, като X-Rite Auto Scan, за да направи цялостно решение което да сканира и коригира намастиляването в реално време по време на печат.

Решения с марка X-Rite

X-Rite предоставя пълен спектър от продукти за управление на вашите цветове със софтуерни и хардуерни възможности, с които да обезпечите нуждите на този процес.

В този материал ви представяме софтуерът за формулиране на мастила X-Rite InkFormulation и сканиращата система X-Rite eXact Auto-Scan.

X-Rite InkFormulation е един от най-разпространените и лесни за използване софтуери за формулиране на мастила за печат по различни цветови модели, международни системи и стандарти. Това е софтуер за всяка печатница, студио и производител на мастила, които искат да могат да формулират и смесват сами своите мастила по различни системи, например като Pantone. Софтуерът е много лесен за използване и предоставя всичко необходимо, за да работите бързо и лесно директно във вашето производство.

X-Rite eXact Auto-Scan е универсална автоматична система за измерване на намастиляване в различни зони и сканиране на печатни скали. Уредът е създаден за всички печатници, за които времето за настройки и качеството на печат са от ключово значение. Auto-Scan е напълно самостоятелно решение, което може да стои до всяка печатна машина и бързо и лесно да измерва скали, независимо къде са позиционирани на листа. С един клик на бутона измерва скали във всички M-mode и бързо и лесно генерира данни за намастиляването. С Auto-Scan можете да измервате скали с минимална големина от 3 мм, което го прави изключително подходящ за голяма част от офсетовите печатници.

Опитен екип, на който можете да разчитате

В ГЕД имаме опитни специалисти, на които можете да разчитате за създаване на правилни процеси за управление и стандартизация на цветовете. Имаме опит в работата с цветови пространства и можем да ви помогнем да оптимизирате и стандартизирате вашето производство, като същевременно повишите качеството на предлаганата от вас печатна продукция. Можете да разчитате изцяло на нашия екип за демонстрация на решенията, които предлагаме, както и за тяхната инсталация, настройка, интеграция и следпродажбена поддръжка.

Изпрати запитване за система за управление на цветовете по Европрограма от ГЕД >

За контакт с ГЕД
Уебсайт: euprogram.gedbg.com
Телефон: 02 80 61 264
E-mail: sales@gedbg.com

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.