Скрипт добавя по-човешко усещане към текста в InDesign

1725
Скрипт добавя по-човешко усещане към текста в InDesign

Humane Type е безплатен скрипт, който може да направи текста ви в InDesign по-малко перфектен.

Humane Type на Beetroot Design

 

През повечето време нивото на прецизност, което компютрите ни позволяват да постигнем, е нещо прекрасно и понякога го приемаме за даденост. Без усилия рисуваме перфектни кръгове и квадрати, подравняваме текста по идеално прави линии и идеално равни бели полета и напълно еднакъв лединг. Всичко това е хубаво. Но, от време на време, може да ви се прииска да си починете от математическата прецизност и да дадете на дизайна си по-органичен вид и усещане, че е правен от човек, не от машина. Когато това ви се прииска, си струва да опитате скрипта Humane Type на Beetroot Design.

Текст с по-човешки облик
Този безплатен скрипт има две основни функции – хуманизира текста и заглавията. Когато го активирате се появява панел, в който можете да изберете параметрите и за двете функции. Функцията за работа с текст ви позволява да изберете каре с текст в него и да разбъркате маржовете, разстоянието между редовете и да изкривите редове. Ефектът на извитите редове става като всеки ред се поставя върху пътека. Това доста затруднява допълнителната редакция на текста.

 

Humane Type на Beetroot Design

Опцията за работа със заглавия ви позволява да направите селекция в рамките на текстово каре или да изберете цялото каре и да изберете стойностите, с които искате да завъртите, скалирате и отдалечите символите.

Можете да откриете скрипта тук.

Източник: indesignsecrets.com, hbehance.net
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.