Избрани софтуерни приложения (септември-октомври 2023)

598
Избрани софтуерни приложения (септември-октомври 2023)

Октомврийският обзор включва обновления на съществуващи софтуерни приложения и няколко нови софтуера, на които не сме попадали до сега. Все по-голям дял в обзора ще заемат софтуерите с AI.  Вижте повече тук:

Alpaca за Adobe Photoshop
Alpaca представлява персонализиран набор от инструменти с изкуствен интелект, които ще ви позволят да създадете изображение от скица, да обучите AI модел във ваш стил за създаване на изображение и др. При Alpaca приоритет е съгласуването на техния набор от генеративни инструменти с изкуствен интелект с целите, работните процеси и предпочитанията на художниците, които използват софтуера. В момента приложението е в бета режим и няма обявена цена за използването му.

 

Alpaca

 

Custom tools panel на PS Power Tools
Този инструмент за персонализация за Photoshop и Illustrator оптимизира работния процес и организира работата ви. За секунди можете да създадете свои собствени панели включващи инструменти по подразбиране, скриптове и др.  Цената му е само 9 долара.

 

PS Power Tools

 

 

Franzis AI Filter #1 professional
Този софтуер позволява на своите потребители да създават уникални собствени AI фото филтри от съществуваща снимка и да ги прилагат към други изображения. Основният елемент на програмата е AI модулът, който е специализиран в откриването на разликите между изображенията преди и след с помощта на невронна мрежа и използването им за генериране на нов AI филтър. Ако желаете, този новосъздаден AI филтър може да бъде запазен в собствена база данни.

Retouch4me Mattifier
Retouch4me Mattifier е от серията плъгини с изкуствен интелект за автоматичен ретуш, автоматично открива участъци с отблясъци от кожата на лицето и ги поправя. Не е необходимо ръчно да избирате лицата в снимката преди редактиране. Цена 124$. Има демо версия на продукта.

 

 

CODIJY COLORIZER Pro
Потопете се в атмосферата на отминали дни с интуитивните инструменти за оцветяване на CODIJY Colorizer Pro! Софтуерът превръща черно-белите снимки в ярки шедьоври с няколко прости движения. Има пробна версия, а иначе цената му е 70 долара.

 

CODIJY COLORIZER Pro

 

PDF Extra
Обикновен PDF редактор с всички включени функционалности включително комбиниране, организиране, компресиране, защита, добавяне на бележки, конвертиране във Word и Excel и др. Платен е и го включихме в общия обзор защото към целия този полезен инструментариум получавате интерфейс на български и в зависимост от плана, допълнително облачно пространство за вашите файлове. Има и прилична мобилна версия.

 

 

PDFCompressor
PDFCompressor компресира многократно съществуващите PDF файлове в зависимост от първоначалната настройки. Компресирането позволява намаляване на размера на файла 8 или 10 пъти в сравнение с конвенционалното компресиране JPEG. Софтуерът разполага с много опции за настройка на компресията JPEG, JPEG-2000, JBIG-2. Възможност за конфигуриране на компресия без загуби и със загуби на JPEG-2000 и JBIG-2. Разбира се PDFCompressor разполага и множество инструменти за автоматизации, пакетни обработки, създаване на логове, сортиране в папки, наблюдения на папки и др.

 

PDFCompressor

 

 

ByteScout PDF Multitool
PDF Multitool Utility конвертира PDF в текст, извлича на данни от PDF като CSV, XML, текст или XLS формат, конвертира PDF в HTML, конвертира PDF в TIFF, PDF в PNG, PDF в BMP изображения и др. Отваря повредени PDF файлове, автоматично открива чувствителна информация като кредитни карти и др. Има вграден OCR, може също да премахва текст от файла и включва също стандартни инструменти за редакция за всеки случай :-).  Има пробна версия и струва 149.99$.

 

ByteScout PDF Multitool

 

 

Automatic PDF Processor
Automatic PDF Processor може да обработва PDF файлове автоматично. Може да се наблюдава произволен брой папки, за да се отпечатват, преименуват или преместват автоматично входящите PDF файлове в динамично именувани папки. Можете да използвате PDF съдържанието, като например данни за фактурата, за пътя или името на файла. Освен това могат да се използват множество метаданни на PDF документа – например заглавието или авторът на PDF документа. PDF файловете за обработка могат да бъдат стеснени с различни специфични за профила филтри – например текстът на документа, метаданните на PDF файла или обща информация за файла като дата на създаване или последна промяна. Има 30-дневна пробна версия. Цена: 74 евро.

 

Automatic PDF Processor

 

Cover Commander 7.5.0
Софтуерът за създаване на 3D макети е с нова версия. Добавени са нови 3D модели, нови инструменти като такъв за пакетна обработка, поддръжка на текстури до 8192 x 8192 pixels и др. Цена: 4.95 долара / месец. Има и пробна версия.

 

Affinity 2.2
Affinity пуснаха през септември нова версия 2.2 на своите продукти. Актуализацията е безплатна за всички, които притежават v2. Добавени са нови функции и подобрения във всички приложения и платформи, включително кръстосани препратки, потребителски текстови променливи, бързи клавиши за инструменти с дълго натискане, скриване на ефекти и режими на изглед в сиви мащаби, поддръжка на OCIO v2, опции за въвеждане на данни и много други.

 

Affinity 2.2

 

 

Backup Assist
Backup Assist е софтуер за бързо създаване на архиви. Включваме го в обзора единствено защото е безплатен и с улеснен интерфейс.

 

Backup Assist

 

И накрая два скрипта за Illustrator от Productivista:

MockUpinator Script
Скриптът MockUpinator Script създава на макети на кутии (чертежите служат само за макети). Има безплатна и платена версия.

Label Creator Script

Скриптът Label Creator за Adobe Illustrator оптимизира процеса на създаване на персонализирани етикети. Можете да създавате етикети с всички свои променливи данни за секунди, като импортирате променливите си данни в Adobe Illustrator и стартирате този набор от скриптове. Скриптът също така автоматично замества 13-цифрени низове с баркодове EAN-13 директно в документа ви.

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.