Софтуер за електронен монтаж

323
Софтуер за електронен монтаж

Традиционните ни месечни предложения за различни софтуери продължава и през тази година. Януарската подборка на приложения включва няколко софтуера за електронен монтаж. Всички те са насочени към професионалистите и разполагат с възможности и автоматизация, която Adobe Indesign самостоятелно не може да ви предложи. Това не са всички софтуери за електронен монтаж, за които сме писали през годините. За останалите използвате бутона търсене в Printguide (в дясната част на сайта).

Imposition Studio достигна версия 6
За софтуера на Devalipi сме писали през 2018 година. Софтуерът предлага шаблони, hotfolder, изход към крайни устройства, функции за приплъзването на хартията и шиенето при многостранични изделия, автоматизация за монтаж на различни формати и мн. др. Предлага се във версии за дигитален и офсетов печат за да се оптимизира цената към клиента. Цени от 199 долара. Има седем дневна пробна версия.

 

Imposition Studio

 

Montax Imposer
Последно сме го споменавали далечната 2013 година, като плъгин за Adobe Acrobat. Сега, освен като плъгин се предлага и като самостоятелно приложение.  Актуалната версия 1.8.2 е с разширена функционалност включваща добавянето на статични и променливи баркодове, добавяне на специални марки за машини за довършителни процеси, възможности за проверки, маскиране на PDF-и и др. Има и добавено разширението Variable Data Printing Extension за печат на променливи данни. Много важно, е че се предлага с интерфейс на български. Има го в безплатна версия, която има редица ограничения, както и платени версии започващи от 75 щатски долара.

 

Montax Imposer

 

IDImposer 11
Това е допълнение за Adobe Indesign. За него има публикация в Printguide тук. Последно е ъпдейтван януари 2021 година. Предимството му е, че работи в добре позната среда каквато е Indesign и получавате тунинговани възможности за електронен монтаж. Цената му е символична на фона на другите софтуерни приложения. Промотират го като безплатен. Има обаче ограничение в броя страници, с които може да работи. Ако това ограничение ви пречи, се предлага платен вариант за 39 щатски долара.

 

Imposer11

Imposition Wizard
Imposition Wizard споменахме за пръв път в Printguide през 2009 година. От тогава до сега софтуерът е претърпял множество подобрения. Предлага се като плъгин за Adobe Acrobat или самостоятелна програма с опростен потребителски интерфейс, визуализация в реално време и поддръжка на работа през команден ред. Софтуерът за електронен монтаж разполага с всички необходими професионални инструменти за работа. Интересна е ценовата политика на производителя към клиентите. Предлага се на цена от 1 долар за потребител на ден (разбира се при поръчка на годишен абонамент).

 

Imposition Wizard

 

Meadows Productivity Suite
Meadows Productivity Suite е пакет от безплатни софтуери, който включва и такъв за електронен монтаж. Работи като допълнение към Adobe Indesign за PC и Mac. Може да се ползва след регистрация. Има множество платени допълнения към него за работа с персонализирани данни и др. Най-новата версия на софтуера за електронен монтаж е от януари миналата година.

 

Meadows Productivity Suite

 

Rhimposition Sctipt Set
И накрая уникалния скрипт Rhimposition Sctipt Set, който функционира само като допълнение за Indesign. Безплатен е и функционира прекрасно. За съжаление в него липсват професионалните инструменти, необходими за високото ниво за електронен монтаж в една печатница например, но цената и функционалността му могат да удовлетворят голяма част от потребителите.

 

Rhimposition Sctipt Set

 

Вижте още публикации за електронен монтаж в Printguide.

Интернет портал за печатни технологии.