Софтуер за изостряне на замъглени изображения с нова версия

73
Софтуер за изостряне на замъглени изображения с нова версия

Сигурно сте гледали филми, в които разследващи екипи на полиция или други агенции фокусират със специален софтуер замъглените номера на автомобилите снимани от охранителните камери, за да ги разчетат?

Вероятно всички те са използвали софтуера Focus Magic. Не случайно сред клиентите на фирмата разработчик Acclaim Software личат имената на редица полицейски управления в Съединените щати, ФБР, ЦРУ, НАСА, съдилища. Техни клиенти са повече от 10 000 фотографи, и др.

Focus Magic е предназначен основно за фокусиране на замъглени изображения, като допълнително софтуерът е разширен с филтри за възстановяване и подобряване на изображения и лесни за използване, и много ефективни инструменти за поправяне на дефекти.

 

премахване на замъгляване премахване на замъгляване премахване на замъгляване

 

 

Focus Magic продължава да се подобрява (първата версия е излязла 2000 година) и съвсем наскоро излезе неговата шеста версия. Две и половина човекогодини разработки са били вложени от софтуерните специалисти в създаването на версия 6, като тя вече е налична за Windows. Версията за Mac все още е в процес на разработка.

Какво е новото във Focus Magic 6.0

Нов алгоритъм за фокусиране осигуряващ по-чист резултат
За филтъра за фокусиране Focus Magic вече се използва съпоставяне на шаблони вместо съчетаване на математически функции (подобно на преобразованията на Фурие), за да се премахне замъгляването на снимка. Това създава по-чист и по-естествено изглеждащ резултат, който има по-малко артефакти (изкривявания).

Добавен е нов филтър „Автофокус“
С „Автофокус“ ​​можете да изострите изображение, без първо да определяте ширината на замъгляване. Качеството на изхода обикновено е малко по-ниско, но е автоматизирано и ще свърши добра работа с повечето умерено замъглени снимки.

Филтърът за увеличаване на разделителната способност е значително подобрен и е нов за варианта предлаган като плъгин за Photoshop
Вече можете да увеличите разделителната способност на изображение X2 (200%) или X4 (400%). До скоро този филтър беше достъпен само за самостоятелната програма на Windows, сега той е достъпен и за плъгина за Photoshop.

Добавена е и опция за справяне с „ореоли“, които са страничен ефект от вътрешното изостряне.

На сайта на производителя има няколко обучителни видеа, на които да разгледате как работи софтуера.

 

 

Focus Magic 6.0 се предлага на цена само 95 американски долара.

Повече за Focus Magic вижте тук.

Интернет портал за печатни технологии.