Софтуер улеснява създаването на кройки за дрехи

313
Софтуер улеснява създаването на кройки за дрехи

iPM представлява серия плъгини към Adobe Illustrator, които улесняват процесите при създаване и използване на кройки (шаблони) за дрехи. Защо точно в Illustrator? Заради популярността на продукта на Adobe и сравнително лесната работа с него дори от начинаещи. Освен това, iPM е много добър заместител на повечето същестствуващи сложни и скъпи CAD системи използвани в текстилната индустрия. Такъв тип решение с плъгин за разпространена програма е и изключително добро решение и за тези, които искат да се насочат към дизайна на облекла.

iPM е съкращение, което означава “Illustrator Pattern Making System” и включва 5 различни инструмента (плъгина):

Segment Tools: С помощта на този инструмент можете да измервате сегменти от кройката, да редактирате криви, да правите разрези и др. полезни инструменти. В Adobe Illustrator липсват функционалности, които ще ви предостави този инструмент.

 

Segment Tools

 

Seam Allowance Tools: Инструментът дава допълнителна функционалност свързана с автоматизиране на създаването на необходимите наддавания за шевовете.

 

Seam Allowance Tools

 

Grading Tools: Инструменти за класификация, които правят създаването на кройките по-ефективно, интуитивно и точно в Adobe Illustrator. С този инструмент можете да персонализирате всеки детайл от чертежа по дължина, разстояние, ъгъл и точка и т. н. Можете също така да настроите формула за класификация според собствените си правила.

 

Grading Tools

 

DB Palette: База данни с информация за обекти и класифицирани елементи.

 

DB Palette

 

AIPLOT-Pro: Драйвер за директно рязане към плотер на вашите кройки.

 

AIPLOT-Pro

 

iPM е достъпен за Windows и MacOS операциони системи. има и пробна версия.

Вижте още на сайта на японският производител: hbaby-universe.co.jp

Интернет портал за печатни технологии.