По-малка първоначална инвестиция със софтуер на абонамент

285
По-малка първоначална инвестиция със софтуер на абонамент

Да, със софтуер на абонамент това е факт – дори за работния поток Kodak Prinergy. И не само – можете да работите от различни компютри, а месечният разход, както и стартирането и прекъсването на абонамента са предвидими.

Контролирайте софтуерните инструменти, които ползвате

Използването на софтуерни решения за целите на предпечата отдавна вече не е вариант, а необходимост. Хубавото е, че има богат избор както на различни функционалности, така и на начина, по който те се ползват.

Основните начини за достъп до софтуер за предпечат са два. И двата имат своите предимства, а изборът на единия или другия вариант зависи от спецификите и нуждите, които има една печатница. Първият вариант е постоянният лиценз, при който избрана версия на софтуера се поръчва наведнъж, а новите функционалности и версии могат да се закупят допълнително при желание.

Другият вариант са софтуерите на абонамент и за тях става въпрос в тази статия. Абонаментът обикновено се възприема като малко по-модерния начин на използване на софтуерните инструменти. Но в действителност предимствата му се обединяват под едно голямо качество, и това качество е гъвкавост.

Какво прави абонаментите толкова гъвкави и удобни?

Софтуерите на абонамент имат абсолютно същите функционалности като съответните им версии, използвани с постоянен лиценз. Ако трябва да се спрем на един от двата варианта, ще се окажем в задънена улица. Има обаче някои разлики в начина на употребата им, които може да съвпаднат по-добре с нуждите на вашия печат.

  • Една от най-силните страни на абонаментите е, че в много от случаите получавате автоматично обновяванията на функциите, без да променяте, предвиждате и организирате каквото и да било.
  • Другият голям плюс на абонаментите е, че вместо да се прави голяма инвестиция наведнъж, се прави по-малка и изцяло предвидима инвестиция на редовна база, която дава повече свобода на една компания да избере правилния за нея вариант и да не залага изцяло само на един вариант на софтуер.
  • Повече предвидимост по отношение на стартиране и прекъсване на софтуерния пакет.
  • Ако вече работите на постоянен лиценз, преминаването към абонамент е напълно възможно.
  • Цялостна тенденция при производителите на софтуер е да преминават към предлагането на абонамент вместо на постоянен лиценз. Смята се, че с времето постоянните лицензи ще отпадат все повече и в един момент този модел може да се окаже остарял.

Виж 5 от най-модерните инструменти за предпечат, които може да се използват на абонамент – и разбери за една отстъпка.

софтуер на абонамент

Препоръчани инструменти, които можете да ползвате на абонамент

 

Enfocus Pitstop Pro

Софтуерът PitStop Pro е известен като “швейцарското ножче” на предпечата, и това не е случайно. Той помага на предпечатарите да бъдат ефективни в проверката и корекциите на PDF файловете за печат. Ключовите инструменти на PitStop са предефинираните профили за автоматична проверка, възможностите за работа с елементи от файловете и други.

Kodak Prinergy

Ако софтуерът PitStop е швейцарското ножче на предпечата, то работният поток Kodak Prinergy e ушитият по ваша мярка работен гащеризон, в чийто джоб държите швейцарското ножче. Нещо повече – има много джобове, и всеки един от тях е специално създаден за софтуерните инструменти, които трябват на вашата печатница, за да са на едно място и да работят отлично заедно.
Kodak Prinergy e цялостен работен поток за управление и автоматизация на предпечатните процеси, а до 31 юли можете да го вземете с трайна отстъпка за абонамент.

 

Hybrid Software PACKZ

Изпробваният в много печатници професионален редактор на файлове за етикети и опаковки Packz на Hybrid Software позволява коректна подготовка на файлове за всички съществуващи печатни процеси. Той не само е пълнофункционален инструмент за корекция на файлове, а също позволява да използвате максимално предимствата на вече наличните устройства, за да обработва сложни файлове.

 

Arden Impact

Arden Impact – софтуерът, разработен специално за конструктори, помага за дизайна на опаковки, щендери и брандирани реклами. С Impact разполагате с набор от интерактивни инструменти за чертане, имате богат избор от компоненти за дизайн, които могат да се използват многократно. Така изготвянето на чертеж за клиентите става по-бързо в сравнение с други софтуери за дизайн на опаковки.

 

CGS Oris

Color Tuner // Web е цветопробна система, с която изработвате печатни сертифицирани цветни проби, сертифицирани проби на монитор и разпечатки за проверка на съдържанието. Веднага след инсталация, системата е готова за работа – тя идва с готови профили за водещите цветови стандарти и печат на хартия ORIS. Интерфейсът на програмата е лесен за употреба и не изисква експертиза в областта на цветовете.

Дори досега да не сте използвали даден софтуер на абонамент, преминаването към него от постоянен лиценз е напълно възможно и ще позволи получаването на новите версии и функционалности за работа – за да бъдат печатните продукти изработени по възможно най-оптималния начин. А ако се замисляте да използвате нов за вас софтуер, можете да се запознаете с него чрез детайлна демонстрация от дистрибутор и да прецените дали ще ви свърши работа.

За ГЕД ООД
ГЕД е водещ дистрибутор на софтуер, оборудване и консумативи за печатната индустрия. Фирмата е надежден и стабилен партньор с богата и внимателно подбрана продуктова гама. Ние доставяме цялостни решения, на които можете да разчитате от първия ден. Нашата цел е те да станат част от вашия процес, като го оптимизират и направят по-ефективен.
Тел.: 02 80 61 264
Имейл: sales@gedbg.com

 

Вижте още фирми предлагащи софтуер за предпечат на абонамент

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.