Избрани софтуерни приложения май-юни 2022

174
Избрани софтуерни приложения май-юни 2022

В обзорът за този месец преобладават софтуери свързани с подобряване и корекция на изображения. Разбира се, включили сме и няколко скрипта за Illustrator и Indesign. както софтуери за векторна обработка и подготовка за печат.

SRDx
SRDx е плъгин за Photoshop, предназначен за ефективно и автоматично отстраняване на дефекти по изображения като прах, драскотини, които са присъщи основно на сканирани аналогови изображения. Софтуерът автоматизира процеса, разполага и с множество фини настройки. Спестява време и труд. Производител са LaserSoft Imaging, познати ни най-вече със софтуера за сканиране SilverFast. SRDx има демо версия, а цената му е 49 Евро. Вижте повече тук.

SRDx е плъгин за Photoshop

UNOBTANIUM HD
UNOBTANIUM HD е плъгин, който може да направи вашите изображения да изглеждат все едно са снимани с изключително скъпо фотографско оборудване. Конвертира в HDR с голяма прецизност. Има демо версия, а цената му в момента е 44.9$. Няма версия за Mac. Вижте повече тук.

 

UNOBTANIUM HD

Random Pattern Pro
Random Pattern Pro е скрипт за Illustrator, който служи за създаване на непрекъснати векторни шаблони за вашите дизайни, които могат да имат приложение в полиграфията или печата върху текстил. Имате възможност да променяте параметри като размер, отместване, прозрачност, ротация и др. Цена 14$.  Вижте още тук.

 

Random Pattern Pro

Topaz Gigapixel AI 6.1.0
Трябва задължително да отбележим новата версия на Gigapixel AI, заради все по-впечатляващите успехи, които постига приложението. Във версия 6.1.0 са постигнати значителни подобрения при възстановяването на лица. Пълна информация вижте на блога на Topaz тук.

 

Topaz Gigapixel AI 6.1.0

 

AVCLabs Photo Enhancer AI
AVCLabs Photo Enhancer AI е софтуер за подобряване на качеството на изображения използващ елементи на изкуствен интелект. Сред възможностите му са корекция на замъгленост и повишавате резолюцията, премахва шум и зърнестост, оцветява стари изображения, корекция на калибрацията, премахва фонове. Има пробна версия, цена 199.98$. Вижте повече тук.

 

AVCLabs Photo Enhancer AI

 

eCut за Illustrator
Това е забележителен плъгин за Illustrator и CorelDRAW, който предлага множество помощни програми за тези, които работят различни режещи машини, рутери и лазери. Безценен е при проектирането на елементи за външна реклама като знаци, табели, светещи кутии. В новата версия с предвидена поддръжка на най-новите версии на Illustrator. Има демо версия, цени според конфигурацията. Повече за eCut за Illustrator вижте тук.

 

eCut за Illustrator

 

Imposition Wizard
През май излезе първата стабилна версия 3.3.2 на софтуера за електронен монтаж от доста време насам (до скоро само бета версии). Важното в нея е поддръжката на 64 битов Acrobat, както и някои подобрения. Цена: 1$ на ден, на годишна база за един потребител. Има и пробна версия.  Още можете да прочетете тук.

 

Imposition Wizard

 

Prinect PDF Toolbox
Prinect PDF Toolbox е популярен самостоятелен софтуер за обработка на PDF файлове. Това е професионален инструмент за корекции на грешки, обработка и сравнение на файлове за печат и др. През изминалия месец излезе версия 21.10.22.

 

Prinect PDF Toolbox

 

Dimensions InDesign
Скрипт за InDesign за оразмеряване на избрани елементи. Производител Mars Premedia. Имате възможност да задавате опции на оразмерителните линии, позициите им текста. Сред опциите са оразмеряване на разстояния между елементи, ъгъл на радиус, ъгъл на въртене и мащаб. Миналия месец излезе версия 5.2. Има пробна версия, цена 20$.  Вижте повече за Dimensions InDesign.

 

Dimensions InDesign

 

Extract Pages
Нов ъпдейт на Extract Pages през май. Extract Pages е предназначен за обединяване или разделяне на Indesign файлове, PDF, interactive PDF, PNG, JPEG и др. Софтуерът притежава мощни средства като създаване на единични PDF от един общ и разпределянето им в различни папки, разделяне на Indd файлове според дефинирани от потребителя секции, разделяне на документ на глави на основата на стилове на абзаци, комбиниране на файлове и др.  Вижте още тук. 

 

Extract Pages

Интернет портал за печатни технологии.