Съвместен проект за изкуствен интелект на SAi и Оксфордския университет

646
Съвместен проект за изкуствен интелект на SAi и Оксфордския университет

Водещият доставчик на софтуерни решения за широкоформатен дигитален печат и CNC решения ще си партнира с Оксфордския университет в проект за разработване на софтуерно решение, подпомагано от AI.

SAi и Оксфордския университет

 

В началните етапи на проекта Факултетът по инженерни науки ще използва акумулирани данни, за да определи общите тенденции и поведение на хората, които работят в областта на широкоформатния печат. Ако се появят ясно изразени модели, в бъдеще на пазара ще се появи софтуер, който помага на компаниите в областта на широкоформатния печат да създават дизайна на продуктите си.

Потенциал за ускоряване на работния процес и намаляване на разходите
Проектът цели да удовлетвори засилената потребност на производителите на широкоформатен печат за намаляване на времето в етапа на дизайна. Софтуерът, замислен в проекта може да послужи за вдъхновяване на дизайнерите с предложения, включително за шрифтове, изображения и оформление, които да бъдат осигурени от изкуствения интелект. Това може да спести много време и разходи.

„Изключително развълнувани сме от потенциала на този AI проект да въведе нови технологии във широкоформатния печат. В крайна сметка, целта е чрез иновации да направим живота на клиентите си по-лесен, това е целта на SAi,“ каза Gudrun Bonte, вицепрезидент на продуктовия мениджмънт в SAi.

„Бизнесите често се сблъскват с фаза на създаване на дизайна, много малка част от която се заплаща от клиента. С помощта на изкуствения интелект, компаниите ще могат да пестят ресурси и време от процеса на дизайна. Това ще им позволи да се концентрират върху увеличаване на печалбата и източниците си на приходи.“

Източник: пресинформация на SAi
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.