С MultiDo можем да ‘виждаме’ последните 100 undo и redo операции

1797

MultiDo е разработка на 65bit Software Ltd и е напълно безплатен плъгин за InDesign, разработен за всички версии от фамилията CS, до CS3 включително.

За да свалите MultiDо е нужно да се регистрирате на сайта на разработчика и в последствие ви изпращат на мейла линк за сваляне. Нищо сложно, но на мен лично не ми направи добро впечатление, най-малкото защото ми изгуби няколко минути. Иначе, плъгинът се инсталира по познат начин – копи и пейст на в плъгин директорията на InDesign. При все че на сайта пише поддръжка на версии до CS2, се поддържа и CS3-ката. Това е упоменато и  в рийд ме файла към MultiDo. След инсталация и последващо рестартиране на InDesign (в случай, че е бил пуснат), разширението добавя цъм едит менюто 2 нови подменюта – Undo Multiple и Redo Multiple. Основната идея (както между впрочем рекламират и разработчиците) е да можем да видим последните 100 действия, които сме извършили. Удобно. Аз лично очаквах, освен това, че можем да гледаме и да можем да избираме точно определено действие, към което да се върнем и то да върнем само него. Уви не. Изпълняват се и всички предишни.

Ако трябва да съм откровен, лично на мен ползата от това допълнение ми се вижда малко спорна. Реалната функционалност, която получаваме е да виждаме последните 100 действия, които сме направили в InDesign. Да ги виждаме всичките, подредени в една листа, за разлика от вградената функция, която ни показва само последното. Ако решите, че това за вас е полезно, можете да се регистрирате в сайта на разработчиците, за да получите впоследствие линк за сваляне на продукта им, на адрес: www.65bit.com

Източник: prepressbg.com
/Пламен Димитров/

Интернет портал за печатни технологии.