Тематични макроси и предварително подготвени ефекти за снимки от TheLuxLens

82
Тематични макроси и предварително подготвени ефекти за снимки от TheLuxLens

TheLuxLens предлагат голяма колекция макроси за Photoshop. Компанията предлага предварително създадени ефекти, които могат да бъдат приложени във всеки софтуер, който поддържа работа в слоеве, като Photoshop, Elements или GIMP.

Макросите, предлагани от TheLuxLens са тематично разделени на пакети от няколко действия, предназначени за конкретна цел. Сред темите са портрети, сватби, кино, пейзажи, зима. Всеки набор съдържа различен брой предварително зададени макроси, четки, обединени от общата тема. Те са съвместими с Photoshop CS6, CC и Elements.

 

 

Наборите включват различен брой макроси за коригиране на снимките, като увеличаване на рязкостта, тонални корекции, и създаване на определено усещане, различна тоналност и още много. Те могат да бъдат съчетавани свободно, което увеличава допълнително броят на възможните варианти и опциите за редактиране на снимките.

 

макроси и предварително подготвени ефекти за снимки от TheLuxLens

 

Предварително подготвени ефекти
Тези ефекти са под формата на JPG и/или PNG файлове, подходящи за снимки с разделителна способност до 5000 x 3300px. Те не са макроси, а предварително подготвени изображения, които се поставят слой в приложението и добавят желаното усещане. Общият брой на вариантите, разработени от TheLuxLens е 357, като те също са разделени в тематични набори.

 

 

Те са изключително лесни за прилагане и включват добавяне на сняг, конфети, отблясъци, ефекти на небето, мъгла и други варианти.

Ефектите и макросите могат да се купуват индивидуално или като пакети. Цената на повечето индивидуални набори макроси в момента е по 14 американски долара, ефектите се продават по 9$. Цената на всичко макроси е 97$, а на всички ефекти – 36$.

Източник: theluxelens.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.