Уеб версия на Photoshop с вграден AI

799
Уеб версия на Photoshop с вграден AI

Adobe пусна платена уеб версия на Photoshop с вграден AI, която предлага много повече възможности базирани на генеративен изкуствен интелект.

 

Уеб версия на Photoshop

 

След почти двегодишно бета тестване, Adobe представи за всички абонати уеб услугата Photoshop, която е опростена онлайн версия на настолното си приложение за редактиране на изображения. Уеб услугата включва популярните инструменти, базирани на изкуствен интелект – Generative Fill и Generative Expand, които наскоро бяха въведени в настолната версия на Photoshop.

Новите функции, базирани на модела на генеративния изкуствен интелект Firefly на Adobe, са достъпни за продажба и позволяват на потребителите бързо да добавят, премахват или разширяват изображение с текстови описания на повече от 100 езика, като същевременно запазват условията на осветяване и перспективата на оригиналното изображение.

 

Уеб версия на Photoshop

 

Уеб услугата на Photoshop предоставя и много от най-често използваните инструменти на своя настолен аналог, но с „опростен“ потребителски интерфейс. Инструментите със сходни работни процеси са групирани в контекстуална лента с инструменти, за да помогнат на начинаещите, докато опитните потребители могат да преминат към познатия вид и усещане на потребителския интерфейс на компютъра.

Adobe ще развива активно онлайн версията на Photoshop и обещават скоро да бъдат добавени много важни функции, като Patch, Pen, Multi-angle Lasso и поддръжка на Smart Objects. Уеб услугата дава възможност на абонатите да поканят други потребители да си сътрудничат по проекти и позволява на тези, които нямат абонамент, да разглеждат и коментират файлове.

 

 

Уеб услугата на Photoshop е включена във всички платени абонаменти за Photoshop, които започват от 9,99 USD на месец и Adobe засега не планира да предлага безплатна версия.

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.