Уеб приложението one2edit позволява редактиране на InDesign документи през интернет

2578

one2edit позволява изграждане на мрежов издателски работен процес, като дава възможност за редактиране на един файл от отдалечени един от друг специалисти, чрез компютри без инсталиран InDesign.

one2edit

Ако използвате InDesign и работите в екип с хора, които не се намират на едно и също място, one2edit може да ви улесни изключително. Този продукт може да ви помогне да ускорите процеса по редактиране, превод и цялостната подготовка на печатните материали. one2edit е създаден за да помогне на специалистите в областта на маркетинга, дизайна и предпечата да преглеждат, редактират, превеждат съдържание за InDesign от който и да е компютър, без на него да има инсталиран InDesign.

one2edit включва уеб приложение, което позволява на потребителите да редактират файловете от InDesign директно в интернет браузър. С one2edit, професионалисти, които не са дизайнери, например маркетинг мениджъри, преводачи, редактори и други могат да променят документи за InDesign според правила, определени от автора на доокумента.

С помощта на лесни за употреба инструменти, базирани на влачене с мишката, дизайнера може да създаде работни схеми, които определят какви промени могат да правят потребителите. Те могат да се запазват и използват отново. Не се налага програмиране на сложни шаблони. Забележително е, че one2edit може да работи с всичко, което можете да създадете в InDesign. one2edit използва InDesign Server, който обработва документите. Чрез него системата прехвърля промените направени в мрежовия интерфейс на InDesign документа и веднага връща обновена версия на браузъра.

Друго важно приложение на системата е възможността ѝ да поддържа онлайн шаблони. Например, можете да направите шаблони и да дадете достъп до тях на клиентите, които сами да попълват нужното съдържание, като текст или снимки. Така всеки, който има достъп ще може да създаде свой материал със съдържанието, от което има нужда. Тъй като one2edit е базиран на технология с отворени стандарти, той може да бъде интегриран в други издателски системи, бази данни и системи за управление на съдържанието (CMS).

Източник: 1io.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.