Улеснения за потребителите на Adobe InDesign и InCopy от Ctrl Publishing

2426

Ctrl Publishing предлагат допълнения към InDesign и InCopy, които автоматизират някои от най-често изпълняваните задачи и така пестят време и пари на студия за дизайн, печатници и издателства.

Ctrl Publishing
Продуктите на Ctrl Publishing са предназначени за улесняване на често срещани дейности в дизайна и предпечатната подготовка, които отнемат много време на операторите в рекламната и печатна индустрия.

По-лесно редактиране на InDesign и InCopy документи с CtrlChanges
Когато голям брой потребители работят с един и същ файл, проследяването на нанесените корекции става сложна и тежка задача. Точно тук е ролята на плъгина CtrlChanges. Той помага на потребителите да държат под контрол нанесените корекции. Благодарение на него не губите ценно време, за да установите дали част от текста е променена или не. Приложението следи всички промени в документа по време на преглеждането му и показва добавения или премахнат текст. Също така се запазва информация за потребителя, извършил измененията.

Основните му функции са:

  • Проследяване на всички промени в текста в документа.
  • Показване на добавения и премахнат текст в Layout изгледа.
  • Проследяване на потребителите, които са извършили промените.
  • Проследяване на времето, по което са извършени промените.
  • Възможност за отпечатване на промените и включването им в PDF файл.

CtrlChanges се предлага за InDesign и InCopy, в три версии, предназначени за потребители с различни нужди.

Можете да го изтеглите тестова версия оттук.

Лесно прехвърляне на слоеве между документите с CtrlLayers

CtrlLayers е допълнение за InDesign, което разширява възможностите за работа със слоеве в софтуера. CtrlLayers позволява на потребителите да вкарват в документ на InDesign слоеве от други документи по същия начин, по който това става с дефинирани цветове или стилове.

Това е много полезно в ранна фаза от разработката на проект, който ще бъде издаден на различни езици. Потребителите  могат да споделят слоевете между няколко файла, върху които да работят преводачите. По-късно преведените слоеве могат да бъдат върнати обратно в документа без опасност от разместване на текста и да се включват и изключват при нужда.
 
Сред ключовите функции на CtrlLayers са възможността за създаване на нов документ за InDesign, съставен от слоеве, подбрани от други документи.

Можете да свалите пробна версия оттук.

По-лесна работа с Adobe InCopy/InDesign работен процес чрез CtrlCrossTalk
InCopy е приложение, което позволява на редакторския екип да променя и коригира текста на публикацията в InDesign едновременно с работата по предпечата й. За съжаление, много от потребителите на този тип работен процес го намират за сложен и объркващ. CtrlCrossTalk за Adobe InCopy предлага опростена и интуитивна алтернатива.

CtrlCrossTalk плъгина за Adobe InCopy улеснява работата с приложението. Тя се свежда до отваряне на InDesign файла, конвертирането му до CrossTalk, редактиране на текстове, записване и затваряне. CrossTalk позволява на различните потребители да работят по един и същ документ, и да носят отговорността за всяка промяна. Така авторът на текстовете или редакторът работи в Adobe InCopy, професионална програма за писане и редактиране на текстове, докато арт директора работи в Adobe InDesign, с пълен контрол на документа.

CtrlCrossTalk с Adobe InCopy прави редактирането на документи в InDesign лесно. Достатъчно е да отворите InDesign файла и да го редактирате както във всяка текстообработваща програма. Опростяването на процеса повишава производителността и пести време.

Можете да свалите пробна версия оттук.

CtrlCrossTalkID – управление на CrossTalk работния процес чрез InDesign
Плъгинът CtrlCrossTalkID позволява на потребителите на InDesign да управляват работния процес, базиран на Crosstalk. Чрез CtrlCrossTalkID, потребителите, които обработват файла в  InDesign могат да контролират текстовете в документа, като ги заключват и не позволяват на InCopy потребителя да променя вече одобрени текстове. Това не пречи на нанасянето на корекции в други текстове в същата публикация.

Можете да свалите пробна версия оттук.

Софтуерът се предлага в България от фирма Гед.

Фирма Гед, съвместно с 4PEES има удоволствието да предложи 10% отстъпка от цената на продукта за всички сключени договори до края на месец април.
Източник: www.ctrlpublishing.com
Текста написа: Мартин Новев
 

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.