Управление на изображенията в Quark и Indesign с BigPicture

874
Управление на изображенията в Quark и Indesign с BigPicture

BigPicture е професионален плъгин от Badia Software, който позволява лесно търсене, преименуване и управление на изображения, използвани в програмите за оформление.

Управление на изображенията в Quark и Indesign

 

Информация за изображенията
BigPicture показва всички атрибути на избраните изображения. Това включва приложение, което ги отваря по подразбиране, метаинформация, шрифтове. Получавате и достъп до практични инструменти за преглед на файловете. Те показват пълния път към файла, показват изображение за преглед в пълен размер, позволяват промяна на името, мерните единици и статуса. Получавате и контекстно меню с бърз достъп до популярни задачи само с едно цъкане.

Търсене и свързване на липсващи изображения

Уникалната система за търсене на BigPicture бързо сканира харрдиск, дял или папка за всички липсващи файлове, от които имате нужда. След като плъгинът открие липсващите файлове, можете да обновите няколко от тях или всички само с едно натискане на бутон.

Масово преименуване и свързване

BigPicture имам модул за промяна на имената, който позволява масово да преименувате и автоматично да свързвате файловете с новите имена в документа само с една стъпка. Това е лесен начин да стандартизирате имената на свързаните файлове, да добавите описания, да включите информация за проекта или да отстраните нежелани символи от свързаните файлове.

След като създадете схемата си за наименуване на файловете, BigPicture променя имената на всички изображения във Finder, след което обновява съответните връзки в публикацията ви. Опциите за преименуване, базирано на условия, ви позволява да работите само с имена, които отговарят на определени изисквания или с тези, които са избрани в момента.

Обновяване, подмяна, копиране и извличане на свързани изображения

  • Обновяване на всички променени изображения – в една стъпка, обновява всяка снимка в документа, която има статус, че е модифицирана;
  • Подмяна на връзки – с тази функция можете да смените пътя към избрани снимки от една папка към друга, която съдържа изображения с подобни имена. Така можете бързо да замените версиите с ниска резолюция с тези за печат;
  • Премести, копирай или събери свързаните изображения в папка – с тази функция можете да местите, копирате или събирате снимки от папките, в които се намират оригинално в нови папки и да обновявате връзките в документа.

BigPicture работи с OS X 10.10 и Indesign CC 2018.
Можете да откриете демо версия тук.

Източник: badiasoftware.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.