Когато раздувките на снимки са проблемни, коригирайте ги с FillBleed

1193
Когато раздувките на снимки са проблемни, коригирайте ги с FillBleed

Често се случва снимките в дадено печатно изделие да не са с необходимите раздувки или при рязането да се загубят важни елементи от тях. В този случай на помощ идва скрипта за Adobe InDesign, FillBleed.

скрипт за раздувки

 

Чрез него могат да се вместват снимки в дадена рамка, но по-съществената му възможност е коригирането на местата за изрязване. Скриптът взима малки парчета от оригиналното изображение и го разтегля, така че да не се губи информация при обрязването на продукта.

FillBleed може да работи едновременно с няколко рамки, при това могат да се определят правила коя от осите да бъде водеща при преоразмеряването, за да се избегнат конфликти при обработката.

Важно е да се отбележи, че скриптът не може да коригира едно изображение едновременно и по двете координатни оси. Също така може да работи само с правоъгълни и неротирани снимки. Веднъж направени настройки могат да се задават автоматично на различни изображения, тъй като скриптът запаметява последните данни. Чрез него могат да се правят и леки козметични промени в недобре кадрирани изображения. По общи правила могат да се обработват и всички изображения в даден документ.

Скриптът е наличен за Adobe InDesign версии CS4, CS5, CS6 и CC от тук.
Може да намерите повече информация във следващото видео:

Текста написа: Антон Даскалов
Източник: www.indiscripts.com

Име: Антон Даскалов

Бакалавър по телекомуникации в Нов Български Университет, а също и бакалавър по Икономика с профил Бизнес администрация. Практик с над 10 годишен опит в сферата на офсетовия печат и номерацията. Въвежда дигиталния печат в портфолиото на офсетовата печатница Оптимал принт. В момента - технолог дигитален печат и фото ентусиаст с добро портфолио.

http://antondaskalov.photography/