294 нови Pantone цвята и достъп в Creative Cloud

2582
294 нови Pantone цвята и достъп в Creative Cloud

Pantone добави 294 цвята към Pantone Matching System (PMS). Заедно с тях библиотеката съдържа над 2100 цвята. Изключително важно нововъведение е и директния достъп до актуалните библиотеки в Adobe Creative Cloud.

Pantone LLC, представи нови допълнения към Matching System™ (PMS). Новите и актуални 294 цвята включват подобрени съответствия с Pantone Fashion, Home + Interiors (FHI) и позволяват повече гъвкавост на дизайна и производството.

 

294 нови Pantone

Това е първото добавяне на цветове към Pantone Matching System от 2016 насам. Новите цветове предлагат на графичните и продуктови дизайнери , марки, печатници и производители на мастила нови възможности за творчески и професионални приложения. Те предлагат още по-лесен начин за преминаване от цифрови към физически носители. Съчетанието между физическите скали и лесните за употреба в различна среда дигитални библиотеки позволяват лесно създаване на мултиплатформени дизайни и превръщането им в реални продукти без несъответствие.

Ключови нововъведения, свързани с новите цветове в PMS
Цветове, които съответстват на актуалните тенденции, с по-тясна връзка с производството. Добавянето на нови базови цветове (неутрални, кафяви, сиви, морско сини, черни) позволяват постигане на цветове,чрез процеса на дизайна които съответстват на актуалните тенденции.

  • Прецизност на цветовете – до нивото на ДНК на – най-новите Pantone скали са най-стабилните и повторяеми отпечатани цветове, които гарантират съответствие на цифровата информация с изцяло обновените референции за цвета, които гарантират по-близко съответствие на физическите и дигиталните формати.
  • Всички Pantone цветове са онлайн сега. Дизайнерите имат достъп до всички цветове от PMS Colors, включително новите 294 PMS cи всички FHI цветове в реално време чрез Pantone Extension за Adobe Creative Cloud, който е наличен през Adobe Exchange.

 

294 нови Pantone

 

Pantone Extension за Adobe Creative Cloud
Достъпът до последните версии на библиотеките на Pantone директно в Adobe Illustrator, InDesign, и Photoshop е от изключително значение за професионалистите. Новият Pantone Extension позволява на потребителите да търсят в PMS и FHI системите и с лекота да преобразуват цветовете от CMYK, RGB и Hex в Pantone цветове. Поробителите могат и да създават палитри с Pantone цветове, които да съхраняват и споделят с разширението за Adobe Creative Cloud.

Източник: pantone.com
Текста написа: Мартин Новев

Важна допълнителна информация:

Промяната с добавянето на нови цветове касае скалите PANTONE PLUS FORMULA GUIDE Solid Coated & Solid Uncoated и Pantone COLOR BRIDGE® SET Coated & Uncoated, които вече са с нова версия с добавените нови цветове. Скалите вече са налични в онлайн магазина.  

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.