32-битови маски, базирани на осветеността с Lumi32

108
32-битови маски, базирани на осветеността с Lumi32

Lumi32 е плъгин за PhotoshopLumi32 е плъгин за Photoshop, който позволява интелигентно създаване на маски и ретуш.

Lumi32 използва алгоритми, независими от тези на Photoshop за по-лесно създаване на по-прецизни маски от възможните с вградените инструменти на приложението. Плъгинът предлага предварително зададени настройки, с възможност за много ръчни настройки и информативна хистограма, която показва визуално избраният тонален обхват.

Хистограмата показва в синьо зоните, които са селектирани изцяло, в зелено тези, които са частично избрани и в червено тези, които са напълно изключени от маската. Така избирането на тъмни, светли или междинни слоеве става с лекота. Плъзгачите за тоналност и обхват позволяват създаване на прецизни маски. Плъзгачът Amplification позволява фина настройка в рамките на вече избраните зони. Плъзгачът Smoothness контролира плавния преход между маскираните зони и тези, които не са избрани.


Предварително дефинираните настройки и възможността за запазване на потребителски маски правят работата още по-бърза и ефективна. След като създадете маските, можете да ги рафинирате като всяка друга маска във Photoshop, например, за да съчетаете по-светла и по-тъмна експозиция за постигане на по-голям динамичен обхват.

Възможността за създаване на зонални маски позволява лесно създаване на зони с определена яркост и прилагането на корекции само към тях. Други възможности са създаване на нов слой във Photoshop с резултата от приложената маска и възможността за създаване на маска на базата на специфичен тон, избран от потребителя, маски базирани на наситеността.

Цената на Lumi32 е $39.99.

Източник: shutterevolve.com

Текста написа: Мартин Новев

Интернет портал за печатни технологии.