6 въпроса, които са важни при избора на CRM система

881
6 въпроса, които са важни при избора на CRM система

Като част от подготовката, препоръчваме да обсъдите следните 6 важни въпроса:

Изборът на подходяща за Вашата организация  CRM система, може да се окаже предизвикателство. Преди да пристъпите към процеса на сравнение на различни решения, си струва да отделите време за да дефинирате и изискванията си към системата.

 

 1. Кои задачи искате да автоматизирате с CRM системата?
Често срещана причина за инвестиция в нова CRM система е необходимостта от по-голяма автоматизация. Това ще спести времеемките, изискващи много ресурси рутинни задачи. Някои примери за това са изпращането на автоматизирани кампании при важни събития, рутинни задачи и др.

2. Какви процеси ще управлявате с CRM системата?
Всички CRM системи са предназначени да помогнат на компаниите да управляват връзките си с  хора и компании, да проследяват продажбите и да организират ежедневни задачи.

Ами другите процеси, които искате да управлявате? В зависимост от бизнеса ви това може да включва управлението например: Събития, Проекти, Продукти, Задачи, Приложения, Медицински записи и недвижими имоти.

3. Към каква CRM система сте се насочили – on-premise или в облака?
Избирайки облачно решение ще избегнете разходите, асоциирани с инвестицията в on-premise варинат, който включва софтуер, ъпгрейди, сървъри и администрация, разходи за персонал. С облачното решение потребителите започват да работят по-бързо с новите характеристики и модули в системата.

От друга страна, при система on-premise ще заплатите по-високи разходи в началото на проекта, но няма да дължите абонаментни такси.

4. Ще разделяте ли внедряването на системата на отделни фази?
Препоръчително е да започнете с част от проекта и постепенно да добавяте функционалности.

5. Имате ли специфични изисквания според индустрията, в която работите?
Някои CRM решения са специфични за дадени индустрии. Например застрахователна дейност, образование или здравеопазване.

6. Какви други ресурси желаете да интегрирате с CRM системата?
Освен Microsoft Office приложенията, вероятно ще искате да интегрирате CRM системата и с други ресурси, включително:

  • вашата уеб страница
  • счетоводен софтуер
  • онлайн уеб-портал, където клиентите могат да заявят различни услуги и да следят статуса на поръчката си
  • платформа за електромнна търговия
  • други приложения за e-marketing, Sharepoint

Моля, свържете се с FTS България за кратка демонстрация  или повече информация на 02/ 818 36 63 или info.bg@fts-eu.com 

Име: Десислава Тодорова

Професионален опит: Познава печатния бранш по-добре от страната на клиента. Над 10 години се занимава с организацията на рекламни кампании, медия планиране, събития и продажба на реклама. Образованието по "Масови комуникации" в НБУ със специалност "Продуцентство" й дава възможност да се занимава с рекламните кампании на големи концерти и събития. Има стаж в БТА като репортер - мястото, на което е научила как се пишат новините.

Настоящи занимания: В последните 15 години се е посветила на портала Printguide.info и свързаните с него сайтове. През повечето време се занимава с продажби на рекламните площи, но не малка част от времето си отделя в създаване на новите проекти към портала.
Създател на печатните издания "Принт идея", "Dotbrain - пътеводител на пазара на труда в печата и рекламното производство".

В свободното си време: активен блогър и любител-градинар.