A.I. Gigapixel уголемяване на изображения, базирано на изкуствен интелект

1564
A.I. Gigapixel уголемяване на изображения, базирано на изкуствен интелект

Новият продукт на TopazLabs предлага увеличение на изображения до 600% с ниво на детайли, което според компанията е непостижимо за други програми.

Според TopazLabs A.I.Gigapixel е първото и единствено настолно приложение, което използва изкуствен интелект, за да увеличава размера на снимки като добавя естествени детайли за по-резки и впечатляващи резултати. С помощта на технология за машинно обучение може да увеличава снимките и да добавя детайли там, където други продукти се предават. Традиционните методи за увеличаване дават в резултат изображения, които са размазани, нереалистични и им липсват детайлите, които съществуват в снимките с висока резолюция.

 

A.I. Gigapixel

Какво може A.I.Gigapixel?
A.I. Gigapixel може да превърне изображенията с ниска разделителна способност, например от телефон, във висококачествени снимки, които изглеждат като направени с огледално-рефлексен фотоапарат. Мислите, че само средноформатна камера с 50MP може да създава висококачествени снимки? Сега можете да превърнете дори снимките от компактен фотоапарат или обикновен DSLR в изображения със 100MP или дори 1000MP.

Гъвкавост
Високата резолюция на снимките, обработени с A.I.Gigapixel ви дава огромна свобода при кадрирането и използването на детайлите, които желаете, без загуба на качество. Друго предимство е възможността да използвате ресурси с ниско качество, за да ги превърнете във висококачествени снимки, подходящи за печат.

A.I.Gigapixel генерира липсващите детайли?
Традиционно софтуерът уголемява снимките като използва интерполация. A.I.Gigapixel използва методи на машинно обучение, за да увеличи изображенията и да създаде нови детайли.

Процесът на обучение е започнал със събиране на милиони снимки с всевъзможни обекти и стилове. Целта на този етап е откриване на разликата между резултатите с високо и с ниско качество.

След това тези снимки са използвани, за да създадат сложна невронна мрежа, която научава най-добрите начини да увеличава, подобрява и да създава естествени детайли.

Патентованият изкуствен интелект позволява на графичната карта на компютъра да се справи със задачата с адекватна скорост.

Цената на A.I.Gigapixel е 99$. Той има версии за Win и Mac.

Източник: topazlabs.com
Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.