Adobe представи Acrobat XI

2066

Облачни услуги, по-лесно редактиране на PDF файлове и създаване на форми, интеграция с Microsoft Office и оптимизирана работна среда за таблети са сред основните нововъведения в приложението.

Adobe обявиха, че новата версия предлага възможности за цялостно редактиране на PDF, експорт към PowerPoint, и улеснена работа с някои таблети. Според пресинформацията на Adobe, Acrobat XI предлага следните нови възможности:

acrobat

  • Редакция на PDF-и, редактиране на абзаци, изображения и обекти чрез влачене и пускане с помощта на новите, интуитивни инструменти за редактиране на текст и изображения. Добавени са възможности за подреждане и съчетаване на съдържание и различни документи в един организиран PDF, като при процеса изходните документи остават непроменени.
  • Запазване на PDF документи във формата на PowerPoint, Word или Excel. Новата версия на Acrobat позволява използването на цели PDF файлове или части от тях като Microsoft Office документ или интернет страници без да се налага преписване или форматиране.
  • В Acrobat XI е интегрирано решението за управление на електронни подписи на Adobe EchoSign. Според корпорацията работата с електронни документи се ускорява допълнително от включеното приложение Adobe FormsCentral.
  • Подобрени мобилни възможности – оптимизирана е работата с таблети и смартфони. Новият Adobe Reader, който позволява лесно въвеждане на коментари и забележки, както и попълване, подписване и запазване на форми.
  • Подобрена защита на всички PDF файлове, създадени от Microsoft PowerPoint, Word и Excel, която да попречи на копиране, редактиране или печат без разрешение.

Очаква се Acrobat XI и свързаните с него продукти, включително Adobe Reader XI, да излязат на пазара в рамките на 30 дни.

Източник: adobe.com
Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.