Adobe премахват Pantone библиотеките от софтуерите си

827
Adobe премахват Pantone библиотеките от софтуерите си

Adobe публикуваха съобщениe, че считано от март 2022 година цветните библиотеки на Pantone, които са предварително заредени в Adobe Photoshop, Illustrator, Indesign, Adobe Color, и Adobe Capture ще бъдат премахнати от бъдещи софтуерни актуализации. Софтуерният гигант Adobe твърди, че работи по алтернативно решение.

 

Adobe премахват Pantone библиотеките

 

Тази промяна поставя в изключително сложна ситуация специалистите занимаващи се с печат. Как ще се развие промяната зависи от алтернативното решение, което ще предложат Adobe. И двете компании, Adobe и Pantone твърдят, че продължават партньорството си, но дали това не е за сметка на техните потребители в графичната индустрия, която те твърдят, че постоянно подкрепят?

Вижте линк към техническия бюлетин за предстоящата промяна тук, в който има някои препоръки.

Пламен Давидов

Име: Пламен Давидов

Професионален опит: Машинен инженер, практик, с богати познания в областта на печатните технологии и основният двигател на Полиграфия инфо. Над 12 години се занимава с предпечат, дигитален печат, експонация, специализирал в чужбина поддръжка на ctp на Dainipon Screen .

Настоящи занимания: Пламен е човекът, който следи тенденциите почти денонощно и определя редакционната политика на Printguide.info. Търсач на новости и информация, той е справочникът ни за всички фирми на българския пазар, оборудването, което имат и пазарния им дял. За нещата, които не знае, знае кого да попита и къде да потърси информация. Освен за редакционната политика, се грижи за техническата изправност на всичките ни сайтове.