Безплатен плъгин генерира хиляди вариации в Illustrator

1287
Безплатен плъгин генерира хиляди вариации в Illustrator

Безплатният плъгин на HP SmartStream Designer for Designers (D4D) позволява генериране на голям брои вариации, базирани на един оригинален дизайн.

HP SmartStream D4D е орязана версия на HP SmartStream Designer за Adobe Illustrator CC. Той се появи за пръв път през ноември 2017 и премина три месечни бета тестове от 500 дизайнера. Той може да бъде свален от абонати на Creative Cloud безплатно в Adobe Exchange тук.

 

 HP SmartStream Designer for Designers (D4D

Дизайнерите могат да използват софтуера за създаване на различни версии на опаковки за глобални марки. Софтуерът позволява генериране на до 20 вариации на всеки дизайн. Можете да създадете до 20 тестови сесии. Ако искате да продължите да работите след това или да използвате създадените дизайни за производство, трябва да се свържете с HP. Това би трябвало да ви позволи да използвате софтуера или да свалите безплатно обновена версия.

HP SmartStream D4D може да създава безкрайни вариации от една концепция, каза Eva Yarza от Yarza Twins, които използваха софтуера, за да създадат ефектни опаковки за лимитирана серия опаковки на Smirnoff. Те са направили дизайн на 21 героя, 21 шапки и 21 тела. Тези елементи са „Разбъркани“ чрез HP SmartStream D4D така, че всеки дизайн е напълно уникален.

Можете да научите повече за процеса тук:

Източник: hp.com, adobeexchange.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.