Безплатно генериране на коледни картички с Adobe Spark

855
Безплатно генериране на коледни картички с Adobe Spark

Adobe предлагат лесно и безплатно решение за създаване на поздравителни картички в различни формати, включително за печат, което не изисква специални умения.

 

Безплатно генериране на коледни картички


Adobe Spark е генератор за коледни картички, който предлага различни предварително създадени шаблони. Те правят работата с него лесна и за хора без опит в областта на дизайна. Можете да избирате от библиотеки с изображения и типография, вградени в приложението. Така можете да създадете своята уникална и неповторима картичка с няколко цъкания с мишката.

Създаването на уникални картички става само с няколко лесни стъпки:

  • Първата е да се впишете с Adobe ID, Google акаунт или такъв в социална мрежа.
  • След това трябва да изберете предназначението формата и ориентацията на картичката. Можете първо да изберете предназначението за картичката, например за печат или за социални мрежи, след което да изберете формата за конкретното приложение. Има предварително дефинирани формати за популярни социални мрежи като Facebook и Instagram, както и стандартни формати за печат, като А5, А4 и А3.
  • Следващата стъпка е да изберете снимка. Можете да харесате изображения от библиотеките на приложението, да търсите безплатни снимки или да качите свои.
  • След това можете да се заемете с текста и оформлението. Spark ще ви предложи дизайн, съобразен с броя избрани снимки. (Докато тече процесът по генерирането му, ще видите маркетингови мъдрости на екрана си. Отнема известно време, особено с повече изображения, можете да видите доста.) След като се случи, можете да избирате от наличните шаблони, да напишете персонализираното си послание и да приложите някои ефекти, както и да заменяте изображения, да променяте ориентацията им, цветовата схема, текста (с всички шрифтове от Adobe Fonts) и още много възможности.
  • След като сте доволни от резултата, просто изберете Download w JPG, PNG или PDF. В моят случай записът на PDF, който е в тестова фаза доведе до „счупване“ на текста на кирилица. Другите два формата работят адекватно.

Приложението е безплатно за използване, но има и платени абонаменти, които предлагат допълнителни възможности, като качване на собствени шрифтове и премахване завинаги на логото на приложението от готовите дизайни. Безплатната версия изисква това да става ръчно, с няколко цъкания с мишката.

Източник: spark.adobe.com
Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.