Гуруто на Photoshop сменя Adobe с Microsoft

1976

Mark Hamburg напусна калифорнийския гигант след 17 години.

Mark Hamburg е един от архитектите и водещ разработчик на Photoshop. Той се присъединява към екипът разработващ графичния редактор малко след излизане на първата му версия – през есента на 1990 г. Именно под ръководството на Hamburg, Photoshop се превръща в най-мощния редактор на изображения, който познаваме днес.

Преди 6 години Mark Hamburg, се отказва от длъжността водещ разработчик на Photoshop и започва да работи по друг проект на Adobe с кодово название Shadowland, в рамките на който се разработва софтуер предназначен за професионални фотографи, известен днес като Lightroom. Пакетът Lightroom съдържа набор от ключови инструменти за импортиране, преглед и обработка на голяма база от цифрови фотографии.

От официалното комюнике на Adobe става ясно, че Mark Hamburg напуска компанията и поема в посока Microsoft, където ще се занимава с „…разработването на средства, повишаващи удобството при използване на информационните технологии…“. Не е изключено новостите по графичният интерфейс на новите операционни системи Windos да бъдат именно разработка Hamburg.

Тепърва ще видим…

Източник: prodtp.ru

Интернет портал за печатни технологии.