Добавете преливки към контурите в Illustrator CS6

2094

Adobe издадоха видеоматериал, посветен на едно от нововъведенията в Illustrator CS6.

Контурите са сред основните градивни материали на графиките в Adobe Illustrator. За съжаление, създаването на някои ефекти изисква използване на голям брой от тях, което прави файловете сложни и трудни за работа. Сега към предстоящата да излезе версия Illustrator CS6 е добавена нова функция, която ви позволява да добавяте преливки към контурите. С нейна помощ става възможно създаването на усъвършенствани ефекти с помощта само на един контур.

Можете да създавате три вида градиенти в контурите. Първият тип е включен в самия контур, вторият следва дължината, а третият ширината му. В примерите, който можете да видите във видеоматериала, първият ефект прилага ефект градиента от единия край до другия така, че цветовите ленти са вертикални. Във втория случай, преливката следва пътечката на контура така, че един цвят започва в единия край и свършва в другия. Третата опция прилага градиента по ширината на пътечката, описана от контура.

Малко сложно е за обяснение, може би е по-добре да видите как продуктовият мениджър на Illustrator Brenda Sutherland показва начина му на работа във видеото тук. В него можете да видите и проект създаден най-вече с помощта на новата функция:

tv.adobe.com/watch

Източник: tv.adobe.com
Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.