Изводите от Photoshop конференцията 2015

1067
Изводите от Photoshop конференцията 2015

Очакваната виелица се размина, но конференцията по Photoshop за дизайнери, която се проведе на същото място като InDesign конференцията 2015, превзе Денвър през миналата седмица.

photoshop_conference

 

Над 400 посетители плюс звездна колекция от лектори изпълниха Marriott City Center на това дебютно събитие, организирано от Creative Publishing Network (CPN). Сред най-забележимите моменти бяха встъпителните бележки на церемониалмайстора Mark Heaps и динамична сесия, водена от старшия продуктов мениджър на Adobe Photoshop Stephen Nielson, както и лекторите Russell Viers, Justin Seeley, Deke McClelland, Lesa Snider, Colin Smith, Chris Converse, Nigel French и  David Blatner от CPN.

Вторият ден на събитието започна с демонстрация на PixelSquid 3D Objects, които в момента са в безплатна бета версия. Следващият на сцената беше Michael Ninness от Adobe, който показа магия с режимите на взаимодействие (blend-mode), след което към него се присъедини целият екип по разработките на Adobe за сесия с въпроси и отговори с участниците в конференцията.

Денят включи бърз и яростен „Three Minutes Max“ рунд, в който осем лектора се състезаваха с удивителни технически възможности, за да спечелят награда за един щастлив човек от аудиторията. („Невъзможната текстова кутия“ на Keith Gilbert стана фаворит.)

Имаше доста време за общуване с колегите по време на почивките и забавна бинго игра, която е традиционна за конференциите на CPN. Посетителите имаха възможност и да посетят сесия, в която да срещнат лекторите и да зададат въпросите си, свързани с Photoshop.

 

photoshop_conference_2

Третият ден на събитието беше посветен на интензивни ръководства, концентрирани върху създаването на маски и композиции, използване на Photoshop с Illustrator и InDesign и още съвети, хитринки и техники, които посетителите да вземат в къщи и които да работят за тях и клиентите им.

Източник: creativepro.com

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.