Какво ново да очакваме в Creative Cloud от Adobe

1436
Какво ново да очакваме в Creative Cloud от Adobe

Photoshop, Illustrator и други приложения ще получат нови функции и подобрения на съществуващи възможности. Прочетете тук какви ще бъдат.

Adobe Max

 

Годишната конференция Adobe Max (от 5-и до 7-и октомври), е събитието, на което компанията често обявява най-големите нововъведения. Тази година на Max софтуерната компания показа цел списък с подобрения и нови функции за Creative Cloud, включително нови възможности за ретуш в Photoshop CC и Illustrator CC.

Photoshop

  • Нова среда за работа с тъчскрийн устройства с подобрена функционалност
  • Нови възможности за работа с многостранични документи, които включват използване на водещи линии за подобрено позициониране на елементи и по-лесна визуализация на слоевете.
  • 3D инструмент за работа с текст. Adobe Fuse CC е добавен към Creative Cloud и 3D моделите могат да бъдат синхронизирани чрез библиотеките на Creative Cloud за използване във Photoshop. (Fuse CC наскоро беше добавен към облачната услуга, след като Adobe купи Mixamo.)

Illustrator

  • Нов инструмент Shaper, който ви позволява да рисувате с естествени движения и да трансформирате рисунките си в геометрични фигури. „Този инструмент ви позволява достъп до функционалност, която досега изискваше употреба на 12 различни инструмента и панела – всичко това събрано на едно място,“ обясни Mala Sharma, вицепрезидент за бизнес стратегията на Creative Cloud. „Това е много по-бърз, по-интуитивен начин за създаване на идеални геометрични фигури, като грубо рисувате базови форми като кръгове, квадрати и многоъгълници. Това са форми (Live Shapes), които можете да променяте, така че не работите по деструктивен начин.“
  • Нов и подобрен интерфейс за работа с тъчскрийн устройства
  • Други нови възможности са Live Shapes, SVG експорт и подобрени Smart Guides.

InDesign

  • Нов и подобрен тъчскрийн интерфейс, за създаване на оформления. Маниерът на работа е подобен на този на приложението Comp CC за iOS.
  • Нови възможности за онлайн публикуване позволяват директно вграждане на документ от Indesign в интернет страница.
  • Работата с глифи вече е по-лесна.

Източник: max.adobe.com
Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.