Как да прехвърлим CS лиценз за Adobe между две лица или фирми

1379
Как да прехвърлим CS лиценз за Adobe между две лица или фирми

Има случаи, в които се налага прехвърлянето на лицензни права за софтуерни продукти от един потребител или компания на друг.

Как да прехвърлим CS лиценз за Adobe между две лица или фирми

 

Преди появата на облачните услуги на Adode това беше невъзможен процес, но сега това е променено. Всъщност то е като да прехвърлите собственост върху автомобил или недвижим имот.

Преинсталирането от една машина на друга е по-скоро техническата част на задачата, но не покрива случващото се при проблеми, нужда от поддръжка или актуализации. В този случай е необходимо новият потребител да бъде регистриран и разпознат от Adobe като нов законен собственик и ползвател на лиценза и продуктите. За целта е необходимо да прекратите регистрацията на стария собственик и да я прехвърлите на новия. Ето как става това:

В по-голямата си част софтуерните решения на Adobe позволяват подобен трансфер (с изключение на индивидуални абонаменти за Creative Cloud). Въпреки това за групи с повече от един лиценз има разработена опция за лесно и гъвкаво управление на потребителите. Също така по всяко време може да преминете от индивидуален към групов лиценз без да дължите неустойки за това.

За предходните Creative Suite (CS) версии обаче може да ползвате следващия метод. Всичко, което е необходимо е да свалите формата за промяна на лиценз на Adobe (https://helpx.adobe.com), да я попълните и върнете обратно. Препоръчваме да се запознаете напълно и с указанията за трансфер, включващи упътване за работа стъпка по стъпка.

Важно е да се отбележи, че продуктите, служещи за учебни цели не подлежат на подобна промяна в правата. Самата форма е максимално опростена и съдържа данни, като: име, версия, сериен номер на продукта, както и данните на двете страни, между които се извършва трансферът. Важно е преди това софтуерът да е бил регистриран електронно в системата на Adobe – нещо, което отнема минута време. Обработката от страна на Adobe отнема няколко седмици, след което новият собственик получава пълните права за работа със софтуера.

Важно е да се знае, че не може да прехвърляте права за индивидуални продукти, а само и единствено за целия закупен пакет. Също така прехвърлянето включва всички свързани с продукта версии. Например ако сте получили отстъпка за закупуване на CS6, тъй като сте имали по-стара версия, то не може да прехвърлите правата за тези по-стари версии. Необходимо е да предоставите и официален документ за покупка на продукта от официален дистрибутор на продуктите на Adobe. Трябва да имате предвид, че документи за покупки от eBay, Amazon и други подобни места не се приемат от компанията.

Adobe по никакъв начин не ограничава броя на законните трансфери на един продукт между различни потребители. Все пак трябва да знаете, че един потребител може да прави до 4 подобни трансфера. Допълнително сключени договори за поддръжка също не се трансферират към новия потребител. За финал, убедете се, че след прехвърляне на трансфера сте премахнали въпросния софтуер от своите устройства. Надяваме се, че информацията ви е била от полза.

Източник: www.adobe.com
Текста написа: Антон Даскалов

Име: Антон Даскалов

Бакалавър по телекомуникации в Нов Български Университет, а също и бакалавър по Икономика с профил Бизнес администрация. Практик с над 10 годишен опит в сферата на офсетовия печат и номерацията. Въвежда дигиталния печат в портфолиото на офсетовата печатница Оптимал принт. В момента - технолог дигитален печат и фото ентусиаст с добро портфолио.

http://antondaskalov.photography/