Как да ускорите работата си с InDesign

1348
Как да ускорите работата си с InDesign

Понякога нещата не се случват толкова гладко и бързо, колкото ни се иска. Дори InDesign не е застрахован от внезапни спирания, забавяния и необясними странности в работата. Има няколко неща, които може да направите, за да ускорите работата на му.


Задаване на стандартни настройки за визуализация
Прегледът на изображения с висока разделителна способност е един от огромните проблеми за процесора, особено при движение на документа. Промяната в настройката се прави от следното меню „InDesign/Edit > Preferences > Display Performance > Typical”. Това е настройка по подразбиране, въпреки това в по-новите версии е възможно те да са различни и изображенията да се визуализират във високо качество. С натискане с десния бутон върху документа или самото изображение също може да направите тази промяна.

Изключване на Live Drawing
Изключването или най-малкото забавяне на тази опция също води до известно ускоряване на работата. Забяването означава, че кликвайки върху някой елемент, например изображение, има забавяне с части от секундата при трансформацията и визуализацията. При настройка на тази опция да се изпълнява незабавно, всяка стъпка се показва, а това отнема от ресурсите.

 

Минимизиране на Live Preflight
Тази настройка работи през цялото време на заден план, за да удостовери, че документът попада в рамките на зададените параметри за проверка. Чрез отваряне на Preflight панела може да ограничите кои страници да бъдат проверявани. Това става чрез натискане на червената или зелената точка в долната част на рамката на документа или от меню Window > Output > Preflight. От новото меню променете кръглия бутон за избор в долната част, задаващ проверка на всички страници, към определена страница. Може също така да махнете отметката за постоянна проверка и да я включите обратно, когато документът е готов за проверка.

Изключване на Page Thumbnails
Ако имате много страници в документа и всяка от тях е с много елементи, това ще доведе до забавяне в работата. Може да направите промяна в настройките на Page Thumbnails от менюто Pages > Panel Options и изключването на Show Thumbnails on both Pages and Masters.

 

Изключване на Hyperlink Verification
Едно от нещата, към които InDesign е много взискателен откъм ресурс е проверката на връзки. Софтуерът постоянно проверява валидността на URL адресите и това значително може да доведе до забавяне на работата, особено във файл с много връзки. Може да изключите настройката от менюто Hyperlinks и махане на отметката от „Auto Update URL Status“.

 

Изключване на Save Preview Images
InDesign дава възможност за включване на преглед на изображенията при запис на документа, което е настройка по подразбиране. Това е още един елемент, който постоянно се обновява в процеса на работа. За да направите промяна е необходимо да премхнете избора на „Always Save Preview Images“ от меню Preferences > File Handling. Най-малко може да ограничите прегледа до една или две страници от документа.

Текста написа: Антон Даскалов
Източник: indesignsecrets.com

Име: Антон Даскалов

Бакалавър по телекомуникации в Нов Български Университет, а също и бакалавър по Икономика с профил Бизнес администрация. Практик с над 10 годишен опит в сферата на офсетовия печат и номерацията. Въвежда дигиталния печат в портфолиото на офсетовата печатница Оптимал принт. В момента - технолог дигитален печат и фото ентусиаст с добро портфолио.

http://antondaskalov.photography/