Кратка история на InDesign

1949
Кратка история на InDesign

InDesign 1.0 излезе на пазара през пролетта на 1999, тоест през тази година стана на 15. След скромното му начало последваха 15 версии на приложението, които добавиха нови функции към него.

InDesign 1.0

 

Keith Gilbert от indesignsecrets.com е автор на PDF файл, озаглавен „Кратка история на InDesign,“ в който можете да видите името на всяка версия, номера ѝ, дали въвежда нов файлов формат, някои от нововъведенията и друга информация. Можете да свалите документа оттук.  

Актуалната система за имената на новите версии е доста объркваща. Последната версия се казва „InDesign CC 2014.1“. Съвет: можете да разберете коя версия използвате като изберете About InDesign от менюто InDesign (за Mac) или менюто Help (за Windows). Това ще покаже Build number, този на най-новата версия в момента е 10.1.

Източник: indesignsecrets.com
Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.