Мислите, че знаете всичко за Photoshop?

3839

Тук можете да видите няколко видеоматериала, които показват някои възможности на Photoshop CS5, които вероятно все още не сте открили. Чрез тях можете да извлечете повече от инвестицията си в програмата.

Екипът, който разработва Adobe Photoshop прекарва много време в изслушване на желанията и нуждите на потребителите и още повече в опити да ги удовлетвори в максимална степен. Това, разбира се, е в интерес на компанията: доволните потребители най-вероятно ще продължат да купуват. В излязлата наскоро версия на приложението има много промени и новости, които със сигурност са убягнали на някои от нас, потребителите. Така не можем да ги използваме в работата си и да улесним живота си.

Продуктовият мениджър на Photoshop Bryan O’Neil Hughes се надява да улесни процеса на опознаването със серия видеоматериали за „скритите скъпоценности” във Photoshop CS5. Те са посветени на слабо известни (и в някои случаи удивителни) начини за работа с Puppet Warp, Content-Aware Fill, Pixel Bender филтрите. Към тях добавяме и избирателно изостряне на изображенията, което наистина работи и автоматично коригиране на изкривяванията от оптиката.

Дори опитни потребители на Photoshop могат да научат нови техники от видеоматериалите, при това без да се налага да влагат много време в начинанието. Всеки от материалите продължава по минута или малко повече. Ето и кои са те:

Манипулирайте снимки с по-малко ръчна обработка с Puppet Warp и Content-Aware Fill
Ако редактирате част от снимката с Puppet Warp, може да получите нежелано удвояване на част от изображението. Вижте как да решите проблема чрез Content-Aware Fill. При това, всичко става за секунди.

Възстановете стара снимка
Дори Adobe признават, че в някои случаи, Content-Aware Fill не работи добре. Във видеото Bryan показва как да използвате селекция, за да постигнете целите си. Техниката е елементарна, но полезна.


 
Премахнете ненужни части от изображенията
Премахването на права линия чрез Content-Aware Fill е лесно. Премахването на електрически кабел от снимката е елементарно, ако той е прав, ако не е, предизвикателството е малко по-голямо. Тук можете да видите как става.

Избирателно изостряне на изображенията
Когато искате да изострите само една част от снимката, без да получите досадни артефакти, новата опция за защитаване на детайлите (Protect Detail) е това, което ви трябва. Удобно е и пести време.Светкавични ефекти
Филтрите Pixel Bender са нещо повече от стандартните филтри за Photoshop и са безплатни за сваляне от Adobe Labs. Тук можете да видите как действа филтъра, който симулира картина с маслени бои (Oil Paint). Скоростта, с която работи е удивителна. Случвало ми се е да чакам десетки минути за постигане на подобен ефект чрез различни програми.Автоматично коригиране на изкривяванията от оптиката
Всички фотоапарати и обективи причиняват известно геометрично изкривяване, хроматични аберации и винетиране на снимките ви. Вижте как Photoshop се справя с тях.Изправете снимките с лекота
Наистина Lens Correction коригира изкривяванията, но в някои случаи просто не може да се справи със задачата без да съсипе изображението. Научете как да използвате Puppet Warp за изящни, директни манипулации, които ще решат проблема за секунди.Връзка с таблети
Photoshop може да си общува с електронни устройства за рисуване. Тук можете да видите как да използвате това, за да създадете неповторими ефекти без да имате особени умения като художник.Колко от тези неща не знаехте?

Източник: www.photoshop.com
Текста написа: Мартин Новев

Интернет портал за печатни технологии.