Мислите, че знаете всичко за Photoshop?

3805
Spread the love
Тук можете да видите няколко видеоматериала, които показват някои възможности на Photoshop CS5, които вероятно все още не сте открили. Чрез тях можете да извлечете повече от инвестицията си в програмата.
Екипът, който разработваAdobe Photoshop прекарва много време в изслушванена желанията и нуждите на потребителитеи още повече в опити да ги удовлетворив максимална степен. Това, разбира се,е в интерес на компанията: доволнитепотребители най-вероятно ще продължатда купуват. В излязлата наскоро версияна приложението има много промени иновости, които със сигурност са убягналина някои от нас, потребителите. Така неможем да ги използваме в работата си ида улесним живота си.

Продуктовият мениджърна Photoshop Bryan O’Neil Hughes се надява да улеснипроцеса на опознаването със сериявидеоматериали за „скритите скъпоценности”във Photoshop CS5. Те са посветени на слабоизвестни (и в някои случаи удивителни)начини за работа с Puppet Warp, Content-AwareFill, Pixel Bender филтрите. Към тяхдобавяме и избирателно изостряне наизображенията, което наистина работии автоматично коригиране на изкривяваниятаот оптиката.

Дори опитни потребителина Photoshop могат да научат нови техникиот видеоматериалите, при това без да сеналага да влагат много време в начинанието.Всеки от материалите продължава поминута или малко повече. Ето и кои сате:

Манипулирайтеснимки с по-малко ръчна обработка сPuppet Warp и Content-AwareFill
Ако редактирате частот снимката с Puppet Warp, може да получитенежелано удвояване на част от изображението.Вижте как да решите проблема чрезContent-Aware Fill. При това, всичко ставаза секунди.

Възстановете стараснимка
Дори Adobe признават, чев някои случаи, Content-Aware Fill не работидобре. Във видеото Bryan показва как даизползвате селекция, за да постигнетецелите си. Техниката е елементарна, нополезна.


 
Премахнете ненужничасти от изображенията
Премахването на правалиния чрез Content-Aware Fill е лесно.Премахването на електрически кабел отснимката е елементарно, ако той е прав,ако не е, предизвикателството е малкопо-голямо. Тук можете да видите какстава.

Избирателноизостряне на изображенията
Когато искате даизострите само една част от снимката,без да получите досадни артефакти,новата опция за защитаване на детайлите(Protect Detail) е това, което ви трябва.Удобно е и пести време.Светкавични ефекти
Филтрите Pixel Bender са нещоповече от стандартните филтри заPhotoshop и са безплатниза сваляне от Adobe Labs. Тук можетеда видите как действа филтъра, койтосимулира картина с маслени бои (OilPaint). Скоростта, скоято работи е удивителна. Случвало мисе е да чакам десетки минути за постиганена подобен ефект чрез различни програми.Автоматично коригиранена изкривяванията от оптиката
Всички фотоапарати иобективи причиняват известно геометричноизкривяване, хроматични аберации ивинетиране на снимките ви. Вижте какPhotoshop се справя с тях.Изправете снимкитес лекота
Наистина Lens Correctionкоригира изкривяванията, но в някоислучаи просто не може да се справи съсзадачата без да съсипе изображението.Научете как да използвате Puppet Warp заизящни, директни манипулации, които щерешат проблема за секунди.Връзка с таблети
Photoshop може да си общувас електронни устройства за рисуване.Тук можете да видите как да използватетова, за да създадете неповторими ефектибез да имате особени умения като художник.Колко от тези неща незнаехте?

Източник: www.photoshop.com
Текста написа: МартинНовев

Биографична информация