Надникнете в близкото бъдеще на Photoshop

1981

Старшият продуктов мениджър на Photoshop, Bryan O’Neil Hughes, ви предлага да хвърлите поглед в някои от нововъведенията, които ще предложи Photoshop CS6.

Bryan O’Neil Hughes ни дава възможност да погледнем в бъдещето на програмата. Adobe не са обявили официално кога ще бъде издаден CS6. Въпреки това, фактът, че вече има видеоматериали за него навежда на мисълта, че пакетът ще види бял свят през 2013. Като използва снимка от мобилния си телефон, Bryan демонстрира част о новите възможности на Camera Raw, системата за обработка на RAW файлове във Photoshop CS6 и Lightroom 4, който в момента е в бета версия.

Това са някои от основните неща във видеото, която можете да разгледате изцяло по-долу: новият основен панел на Camera Raw ви дава по-пълен контрол върху настройките, които правите на изображението. Плъзгачите за ярките области и сенките ви помагат да възстановите далеч повече информация в зоните, които са твърде ярки или твърде тъмни. Можете и да рисувате в изображенията като използвате четка и градиентен филтър.

Освен това, работната среда на Photoshop по подразбиране е по-тъмна. Можете да настроите цвета на интерфейса и фона според предпочитанията си, разбира се, в сивата гама. Добавено е и нещо, наречено от Adobe „rich cursor support” (богата поддръжка на курсора), което ви показва диаметъра, твърдостта и прозрачността, докато вие използвате четката.

Препоръчвам ви да гледате видеото на целия екран, за да видите какво се случва в детайли:


youtu.be

Източник: photoshop.com
Текста написа: Мартин Новев
 

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.