Надникнете в близкото бъдеще на Photoshop

1236
Надникнете в близкото бъдеще на Photoshop

3D моделиране във Photoshop, рисуване във виртуална реалност и гласов асистент.

Надникнете в близкото бъдеще на Photoshop

 

Рисуване в 3D
Разработчиците на Adobe пробват как биха се получили нещата във Photoshop, ако използва триизмерно, а не двуизмерно платно за рисуване. Във видеото можете да видите как рисуването и манипулирането на пиксели е заменено с триизмерни воксели. Художникът използва познатите инструменти на Photoshop като четки, слоеве и филтри, за да оформя триизмерни обекти. Можете да видите и авангардно приложение на графичен таблет, който съчетава стилус и докосване – потребителят рисува с едната ръка, а завърта обектите с другата.

Виртуална среда за рисуване
Друга идея, с която Adobe експериментират в момента е как би могло да изглежда „безкрайно творческо платно“ във виртуална реалност. Проектът Dali ни позволява да надникнем в среда, в която художниците могат да заредят собствените си уникални четки, за да рисуват по триизмерен, интуитивен начин, базиран на жестове, както можете да видите във видеото. Проектът е в съвсем начална фаза на разработка.

Виртуален асистент за редактиране на снимки
Adobe също така работи върху прототип на интелигентен дигитален асистент, който да подпомага редактирането на снимки. За целта те са съчетали технология за гласово разпознаване с дълбоко разбиране на творческия работен процес и целите на потребителите. Системата за гласово разпознаване възприема гласа на потребителя локално или чрез облачната услуга Natural Language. Това е първата стъпка към надежден гласов интерфейс, който да позволи на потребителите на Creative Cloud да търсят и редактират с лекота изображения през мобилните приложения на Adobe.

Източник: adobe.com
Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.