Новият Photoshop, по-бърз благодарение на GPU ускорението.

1999
Spread the love

На наскоро провелата се демонстрация в Санта Клара, резултатите далеч надхвърлиха очакванията.

GPU ускорението е едно от най-значимите достижения на съвременната хардуерна индустрия. То направи възможно ползването на изцяло ново поколение софтуер. Разработчиците от Adobe разкриват, че Photoshop CS4, ще се възползва максимално от възможностите, които предлага тази технология. Това на практика означава, разтоварване на централния процесор от задачите свързани с тежките графични изчисления, като прилагане на филтри, например и използване за тази цел на пълния потенциал на графичните ускорители.

По време на теста беше използвана 2 Gb-ва илюстрация, с която да се демонстрират предимствата на новата разработка. Увеличаването, както и промяната размера на основата на изображението, ставаха почти мигновено. Бе направен и тест с импортиране на 3D модел, добавяне на елементи по повърхността и последващо рендиране с 3D models’ reflection map. За тестовете бе използван компютър, базиран на платформата на Intel Skulltrail и 8 процесорни ядра, разположени по 4 в двата централни процесора.

Според информация от Adobe, всички тези новости се очаква да бъдат приложени в новата версия на Photoshop, която по предварителни данни, се очаква да излезе на 1 октомври 2008г.

Източник: www.tgdaily.com

Биографична информация